menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

"ΤΑ ΖΩΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ"

"ΤΑ ΖΩΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στον θεματικό κύκλο:

 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: "ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

ΥΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

ΤΙΤΛΟΣ: «ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»

Πρόγραμμα για τα ζώα υπό εξαφάνιση

"ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ"

Η φύση απειλείται και όλο και περισσότερα ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν καθημερινά, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως κάθε είδος που χάνεται, δημιουργεί προβλήματα και στο υπόλοιπο οικοσύστημα. Οι άνθρωποι οφείλουν να προστατεύουν και να σέβονται τη φύση και φυσικά να ακούν το «παράπονο» των ζώων.

Τα παιδιά μέσα από βιωματικά παιχνίδια ευαισθητοποιούνται με το «παράπονο» των ζώων που είναι σε απειλή τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως και ανακαλύπτουν τρόπους για την προστασία τους.

Επιπλέον, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα που απειλούνται προς εξαφάνιση και την ιδιαίτερη σημασία τους για την ισορροπία της ζωής στον πλανήτη μας, ενημερώνονται για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στην πατρίδα μας καθώς και για τις αιτίες εξαφάνισης, μαθαίνουν τρόπους για την προστασία των ζώων και ευαισθητοποιούνται, ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια των οικολογικών οργανώσεων και άλλων φορέων.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το περιβάλλον είναι ένα θέμα με πολλές πτυχές που άπτονται πολλών θεματικών ενοτήτων, το πρόγραμμα αυτό αναπτύσσεται μέσα από ποικίλα μαθησιακά αντικείμενα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές/τριες του 5ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας προτείνουν λύσεις για την προστασία των άγριων ζώων της Ελλάδας που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και ενημερώνουν τους γονείς και τους πολίτες.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

"ΤΑ ΖΩΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ"



Συνεργασίες

  • Περιβαλλοντική Οργάνωση "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ"
  • Γονείς
  • Τοπική Κοινωνία

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΣΟΜΙΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΑ, ΚΑΡΑΜΟΥΣΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

Στόχος δράσης

Βασικοί μας στόχοι ήταν οι μαθητές μας: Να οικοδομήσουν μια φιλοζωική και οικολογική στάση απέναντι στη φύση. Να συνειδητοποιήσουν πόσο καθοριστική είναι η παρέμβαση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα και στη βιωσιμότητά τους.

Χρόνος δράσης

3 Μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας