menu

Σύνδεση | Εγγραφή

7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

"Τα ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της Κυρίας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ"

"Τα ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της Κυρίας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Το σχολείο μας βρίσκεται στον Δήμο Κρωπίας στην Ανατολική Αττική, μετράει λίγα χρόνια λειτουργίας και εντάσσεται στα σχετικά μικρά αλλά πολύ λειτουργικά σχολεία. Διαθέτει λειτουργικούς χώρους και μεγάλη αυλή γεμάτη λουλούδια, δέντρα και φυτά.


Διευθυντής Σχολείου

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Έχοντας ως αφορμή και αφόρμηση την δημιουργία της φίλης του Κυρίου Νεροσταγόνα, την Κυρία Τεχνολογία στην οποία έδωσαν 3διαστατη υπόσταση, σε συνεργασία, οι μαθητές από το 6ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω και το 7ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου, δημιουργήθηκαν συνεργατικά με τα παιδιά δύο (2) ψηφιακά παιχνίδια ανά σχολείο τα οποία και εντάχθηκαν στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα της https://e-me.edu.gr/γι’αυτόν τον σκοπό.

Κάθε μέρα άνοιγε και ένα (1) παιχνίδι ενώ κάθε Δευτέρα απολαμβάναμε και το περιεχόμενου του Σαββατοκύριακου, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Επιπλέον των παιχνιδιών, μια (1) φορά την εβδομάδα (κάθε Σάββατο), η Κυρία Τεχνολογία μας μιλούσε για  την σημαντικότητα του ΝΕΡΟΥ και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση του και τον μη σεβασμό των ανθρώπων απέναντί του (π.χ. μόλυνση). 

Τα παιχνίδια αυτά παρουσίαζουν μια ποικιλομορφία και δημιουργήθηκαν με διαφορετικά ψηφιακά εργαλεία (π.χ. wordwall, jigsawplanet, scratch, learningapps, tinytap, εφραμογές από την e-me content, wheelofnames) ενώ σημαντική ήταν επίσης και η συμβολή του YouTube ώστε τα παιδιά να βιώσουν ποικίλες διαδραστικές εμπειρίες.


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα νήπια συνεργάστηκαν και εργάστηκαν ομαδικά ενώ κατάφεραν πολύ σύντομα να κάνουν χρήση του Η/Υ, γεγονός καθόλου δεδομένο για όλα τα παιδιά αφού κάποια δεν είχαν ξαναχρησιμοποιήσει H/Y ή Tablet ή Smartphone.

Ανέπτυξαν την ικανότητα συντονισμού ματιού χεριού, καλλιέργησαν την λεπτή τους κινητικότητα μέσα από την σωστή χρήση του ποντικιού, ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη και έμαθαν να επιλύουν προβλήματα,

Επιπλέον πλούτισαν τις γνώσεις τους και απέκτησαν νέες εμπειρίες ενώ μέσα από ευχάριστες και εποικοδομητικές δραστηριότητες διασκέδασαν και πέρασαν δημιουργικά τον χρόνο τους.  



Συνεργασίες

Για την συγκεκριμένη δράση δεν υπήρξε συνεργασία με κάποιο φορέα, όμως υπήρξε διαδραστική συνεργασία μεταξύ του 6ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω και του 7ου Νηπιαγωγείου Κορωπίου για την δημιουργία της Κυρίας Τεχνολογίας και υπήρξε και διάδραση ανάμεσα στα μέλη της ομάδας ενώ επιπλέον υπήρξε διάχυση της δράσης αυτής σε όλα τα σχολεία και μέσω των blogs των σχολείων και στους γονείς.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ (ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΟΥΡΛΑ, ΜΑΡΙΑ ΞΕΪΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ ΚΑΡΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ), 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ (ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ), 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ (ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΦΑΡΟΥ), 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗ), 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥ), 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΚΑ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ), 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΤΑ)

Στόχος δράσης

Να εξοικειωθούν τα παιδιά με απλές βασικές λειτουργίες του Η/Υ, Να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τις διάφορες χρήσεις του, Να εξοικειωθούν με το μαθησιακό περιβάλλον του ως περιβάλλον εργασίας, Να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του καθώς υποστηρίζει μεταξύ άλλων την επικοινωνία και την ανταλλαγή των απόψεων, Να αναδεικνύουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους και να τις χρησιμοποιούν για την οικοδόμηση των νέων εννοιών, Να επιλέγουν στρατηγικές και να εισαχθούν στον ψηφιακό τρόπο σκέψης, Να αναπτύξουν συντονισμό κινήσεων και κριτική σκέψη και να καλλιεργηθεί η ικανότητα τους για λήψη απόφασης Να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους και την αυτοεικόνα τους μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες, Να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, να ενισχύσουν το κλίμα συνεργασίας και να δημιουργήσουν ένα δυναμικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ τους. Να εκφράσουν συναισθήματα, να διασκεδάσουν, να συμμετάσχουν και να απολαύσουν δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης ανταποκρινόμενοι σε νέες προκλήσεις.

Χρόνος δράσης

Η διάρκεια των ψηφιακών παιχνιδιών ήταν περίπου ένας μήνας, όπως εξάλλου αποτυπώνεται και στο αντίστοιχο ημερολόγιο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας