menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Βλαχάτων

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

"Προστάτεψε το δάσος, είναι πηγή ζωής!"

"Προστάτεψε το δάσος, είναι πηγή ζωής!"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Βλαχάτων

Το Νηπιαγωγείο Βλαχάτων είναι ένα μονοθέσιο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο χωριό Βλαχάτα, το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες του Αίνου και απέχει 15 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι.


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Ματθαιάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Μέσα από τη μαθησιακή ενασχόληση με το περιβάλλον οι μαθητές εκπαιδεύονται σχετικά με την Αειφόρο Ανάπτυξη και κατανοούν ότι το δάσος αποτελεί ένα οικοσύστημα μέλος του οποίου είναι και ο άνθρωπος. Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στοχεύει στο να αντιληφθούν οι μαθητές την αλληλοεξαρτώμενη σχέση αυτού του ζωντανού οργανισμού με τον άνθρωπο και να καλλιεργηθούν στις δεξιότητες του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. Τέλος, προωθεί τους μαθητές στην ανάληψη κοινής δράσης σε συνεργασία με φορείς για την ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που απειλούν ένα δάσος.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους, με την οικογένεια και με τοπικούς φορείς ώστε να αναδειχθούν τα σημεία που θέτουν σε κίνδυνο το δάσος και κινητοποιήθηκαν μέσα από δημιουργία ψηφιακής αφίσας και ψηφιακού βιβλίου για να διαχύσουν τις νέες τους γνώσεις και τα μηνύματα τους στην ευρύτερη κοινότητα. 



Συνεργασίες

Κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων συνεργαστήακμε με την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας της τοπικής κοινότητας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ζαχαρούλα Γκάγκα

Στόχος δράσης

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και συγκεκριμένα στο δασικό οικοσύστημα.

Χρόνος δράσης

2 εβδομάδες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας