menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Δημοτικό Σχολείο Εχιναίων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Προσεγγίζοντας τα έμφυλα στερεότυπα… χωρίς στερεότυπα"

"Προσεγγίζοντας τα έμφυλα στερεότυπα… χωρίς στερεότυπα"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα ισότητας των δύο φύλων απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα. Για αυτόν τον σκοπό υλοποιήθηκε μια σειρά δράσεων που καλλιεργούν την κριτική σκέψη και τη δημιουργική διάθεση των μαθητών, εφαρμόζοντας τις εξής τεχνικές: καταιγισμό ιδεών, μελέτη περίπτωσης, παιχνίδι ρόλων και ανάπτυξη επιχειρημάτων. Το τελικό παραγόμενο υλικό περιλαμβάνει αφίσες, κολάζ, ερωτηματολόγια, άρθρα και ταυτότητες διάσημων προσώπων.

Συνεργασίες

- Συνεργασία μεταξύ των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων τους.

- Προώθηση αφισών υπέρ της ισότητας των δύο φύλων στο δίκτυο συνεργατικών σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα όπου ανήκει το τμήμα μας, στα όμορα σχολεία καθώς και στην τοπική κοινότητα.

Αποτελέσματα

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δράσεις του προγράμματος εκδηλώνοντας αυξημένο ενδιαφέρον. Εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους διατυπώνοντας επιχειρήματα. Επιπλέον ήταν εμφανής η υιοθέτηση από μέρους τους στάσεων και αξιών στην κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων και η ευαισθητοποίησή τους στην κοινωνική ανισότητα.

Εκπαιδευτικός: Ρεντίφη Μαρία (ΠΕ70)


Στόχος δράσης

- Να κατανοήσουν οι μαθητές τις έννοιες έμφυλα στερεότυπα. - Να αντιληφθούν ότι το κοινωνικό φύλο συνδέεται με προκαθορισμένους ρόλους που προωθούν την κοινωνική ανισότητα. - Να αμφισβητήσουν τις στερεότυπες αντιλήψεις με βάση το φύλο. - Να ευαισθητοποιηθούν πάνω στην αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην ελευθερία χωρίς φυλετικές διακρίσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας