menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου - Παλαμαϊκή Σχολή

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Ποτέ πια βία"

"Ποτέ πια βία"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου - Παλαμαϊκή Σχολή

Πρόκειται για την σχολή που ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι το 1760 και φανερώνει την οικονομική πρόοδο του Μεσολογγίου στα μέσα του 18ου αιώνα. Τοποθετημένη στις γειτονιές του Τρικούπη και Παλαμά, πρόκειται για σημαντική αρχιτεκτονική κληρονομιά για τους Μεσολογγίτες.


Διευθυντής Σχολείου

Κωνσταντίνος Μπλαχούρας

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ο Έντυ είναι μαθητής που φοιτά για δεύτερη φορά στην Α΄ Λυκείου. Την περσινή χρονιά βρισκόταν στο ΕΠΑΛ. Είναι ένα παιδί που κρύβει πολλές ευαισθησίες παρά το γεγονός ότι όταν ήρθε στο σχολείο είχε ήδη την ταμπέλα του μαθητή που δημιουργεί φασαρίες. Αυτή η ευαίσθητη πλευρά του Έντυ και ο καλός του χαρακτήρας επιχειρήθηκε να αναδειχθεί με την δημιουργία της αφίσας. Η ευαισθησία του φαίνεται και από το γεγονός ότι τραγουδάει υπέροχα. Με την παρότρυνση της καθηγήτριάς του ο Έντυ δημιούργησε την αφίσα με σκέψεις για τη βία, μια δημιουργία που συγκίνησε τους συμμαθητές του και έχει αναρτηθεί στους τοίχους της τάξης. 

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να βρούμε και να βγάλουμε στο φως τη θετική πλευρά του κάθε ανθρώπου. Πιστεύω ότι αυτός πρέπει να είναι ο κύριος παιδαγωγικός μας ρόλος σε μια εποχή που οι αξίες έχουν χαθεί και κυριαρχει το χάος και η παραβατικότητα.


Στόχος δράσης

Να εκφράσει ο μαθητής τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για τη βία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 5



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας