menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Νηπιαγωγείο Πυλίου Κω

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

"Πορεία Ενημέρωσης για το Περιβάλλον"

"Πορεία Ενημέρωσης για το Περιβάλλον"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ένα θέμα που ταλανίζει όλο τον πλανήτη...

Μια ιδέα που είχαμε παιδιά και εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Πυλίου Κω για κλείσιμο της σχολικής χρονιάς...

Το συζητήσαμε και είπαμε να τολμήσουμε να κάνουμε κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

Η καλοκαιρινή μας γιορτή, θα είναι μια "ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες, τουρίστες και καταστηματάρχες συμμετείχαν στη δράση μας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο εκτός σχολείου. Μαζευτήκαμε στο παραθαλάσσιο χωριό Τιγκάκι, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Στον χώρο εκκίνησης, κάθε παιδί πήρε από ένα μπαλόνι (ανάμεσα τους υπήρχαν και μπαλόνια που έδειχναν τον πλανήτη γη), οι γονείς/κηδεμόνες πήραν πλακάτ που φτιάχτηκαν από τα παιδιά και έγραφαν διάφορα συνθήματα σε ελληνικά και αγγλικά, μια νηπιαγωγός πήρε τον τηλεβόα και η πορεία ενημέρωσης ξεκίνησε...

Όλοι μαζί κλείσαμε τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα και περπατώντας ξεκινήσαμε την πορεία μας λέγοντας συνθήματα σε ελληνικά και αγγλικά. Ο κόσμος απ' όλα τα καταστήματα βγήκε έξω, άλλοι μας συνόδεψαν, άλλοι έβγαζαν βίντεο και φωτογραφίες, ενώ άλλοι μας χειροκροτούσαν θερμά...

Μετά από λίγο κάναμε την πρώτη μας στάση γύρω από μια κατασκευή που απεικόνιζε τη γη. Εκεί τα παιδιά χόρεψαν ένα τραγούδι για τη συνεργασία ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και είπαν τα ποιήματα που έγραψαν οι εκπαιδευτικοί σχετικά το περιβάλλον.

Τελειώνοντας αυτό το κομμάτι, φύγαμε όλοι και ξεκινήσαμε την αντίθετη πορεία από την παραλία προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μετά από λίγο κάναμε τη δεύτερη στάση μας. Στον χώρο που σταθμεύσαμε, γονείς/κηδεμόνες και παιδιά ανά τυχαίες ομάδες κάθισαν κάτω στο έδαφος και σε μεγάλα χαρτιά ζωγράφισαν σχετικά με την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η πορεία έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο με στιγμές από τη προετοιμασία που κάναμε παιδιά και νηπιαγωγοί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η δράση αυτή σημάδεψε τις καρδιές όλων, όπου οι γονείς/κηδεμόνες και οι καταστηματάρχες δεν σταμάτησαν να μας λένε πως αυτό που ζήσαμε θα το θυμούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι για όλη τους την ζωή.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι γονείς/κηδεμόνες, ο τοπικός Τύπος, η τοπική και ευρύτερη κοινωνία της Κω έμειναν κατενθουσιασμένοι με την καινοτόμα και πρωτοπόρα δράση μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα νηπιαγωγείο του νησιού κάνει μια ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Χαρακτηριστικά μας ανέφεραν ότι αυτό που πραγματοποιήσαμε θα τους μείνει σαν ανάμνηση ζωής.Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε με το 2ο Νηπιαγωγείο Πυλίου Κω, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Πυλίου Κω, το Rouster Restaurant-Beach Bar όπου χρησιμοποιήσαμε τον εξωτερικό χώρο για να πούμε τα ποίηματα για το Περιβάλλον και να χορέψουμε το τραγούδι μας το οποίο αφορούσε την συνεργασία όλων μας για την προστασία αυτού, την καφετέρια-bar Ipanema για την φιλοξενία του στον χώρο τους όπου τα παιδιά έγιναν ομάδες με τους γονείς/κηδεμόνες και ζωγράφισαν κάτω στο έδαφος σχετικά με το Περιβάλλον.
Επίσης συνεργαστήκαμε με όλα τα μαγαζιά στο παραθαλάσσιο χωριό Τιγκάκι για τη πραγματοποίηση της δράσης μας όπως επίσης με την Αστυνομία και τον Δήμο Κω για το κλείσιμο του δρόμου για λίγη ώρα ώστε να πραγματοποιηθεί η πορεία ενημέρωσης μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

5

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μέσω του Τοπικού Τύπου, των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, του ιστότοπου του νηπιαγωγείου μας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Στόχος δράσης

“Πορεία Ενημέρωσης” για την Προστασία του Περιβάλλοντος που εκπέμπει SOS!

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές & Μαθήτριες, Εκπαιδευτικοί, Γονείς & Κηδεμόνες, Τοπική & Ευρύτερη Κοινωνία

Χρόνος δράσης

Ιούνιος 2023

Τόπος Δράσης

Τιγκάκι, Κως

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας