menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Πιάσε με, πριν πέσω"

"Πιάσε με, πριν πέσω"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

 [Διαμόρφωση πλαισίου

ΠΡΟΛΗΨΗΣ της μοναξιάς κ΄

ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ της επικοινωνίας,

μέσω της ζωγραφικής τέχνης]

 

ΟΜΑΔΑ: "Ψάχνοντας την ευτυχία" - Β΄ Λυκείου

Δράση που αφορά σε Projects, τα οποία πραγματοποίησαν έφηβοι μαθητές του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Λάρισας στο χώρο του σχολείου, σχετικά με την πρόληψη της απομόνωσης και μοναξιάς του μαθητή στο σχολείο και της προαγωγής της συλλογικότητας, συνδέοντάς τα με τον 16ο Στόχο.

 

Π ε ρ ι λ α μ β ά ν ε ι:

Α. Τοιχογραφία στην τάξη: Με αφορμή τη μοναξιά του μαθητή στο σχολείο και την "λύση" μέσα από την επικοινωνία και την συλλογικοποίηση. (Β. Γάτου, Ν. Γκινίδη, Γ. Τρικάλης) + σχετικό video

 

«Αρκετά συχνά παρατηρούμε μαθητές - στον αύλειο χώρο ή και μέσα στην τάξη- να είναι ΜΟΝΟΙ τους, χωρίς διάδραση με άλλους συμμαθητές τους, φυσικά όχι από επιλογή, αλλά από συνθήκη αδιέξοδη.

Πάντα μας προβλημάτιζε αυτή η εικόνα!

Ωστόσο το συναίσθημα έγινε εντονότερο, όταν  συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη για άμεση ενέργεια, που αφορούσε σε συγκεκριμένο μαθητή, γι΄ αυτό και σκεφτήκαμε, σαν ομάδα, να δημιουργήσουμε έναν ζωγραφικό «πίνακα» στον τοίχο του τμήματός του με θεματολογία που θα αφορούσε στην κατάλυση του συναισθηματικού τέλματος, στο σπάσιμο της μοναξιάς και της απόγνωσης, μέσα από τη σύνδεση και την επικοινωνία.

Τελικά τα καταφέραμε!»

Β. Κωμικογράφημα: Με αφορμή τα προβλήματα στην εφηβεία, ζωγράφισαν ένα δισέλιδο κόμικ που απεικονίζει τα θέματα του εφήβου στο σπίτι, τη μίμηση αλλά και την επαναπροσέγγιση. (Α. Μαρκόπουλος, Ρ.Μπρεκάσι, Χ. Κουκουφίκης) + σχετικό video

 

Γ. Τρίπτυχο ζωγραφικής: Ετερότητα/Μοναδικότητα/Διαφορετικότητα

- Σύγκρουση - Συμφιλίωση/Αποδοχή. (Δ. Μελά, Μ. Μαργαριάν, Ρ. Δαλιανά) + σχετικό video

 

        Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ψύρρα Χρύσα

 


Στόχος δράσης

"Η διαμόρφωση ενός πλαισίου Πρόληψης της μοναξιάς του μαθητή και Προαγωγής της επικοινωνίας εντός σχολικού περιβάλλοντος, μέσω της ζωγραφικής τέχνης"

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας