menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο Γαστούνης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ " Ηλεκτρονικό Περιοδικό

"Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ " Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ – Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό: Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο

Συνημμένα υποβάλλουμε και το σχετικό σύνδεσμο μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προβολής του περιοδικού μας

https://schoolpress.sch.gr/gymgastounis2023/

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ιδέα για το περιεχόμενο του τεύχους αυτού του περιοδικού μας το οποίο δημιούργησε το Γ2 Τμήμα του Γυμνασίου Γαστούνης στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής Και Πολιτικής Αγωγής ξεκίνησε από τον προβληματισμό μας «Πώς μπορεί να συνδυαστεί η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας (Ν. Ηλείας) με την αξιοποίηση του σιδηρόδρομου ως μεταφορικού μέσου φιλικού προς το περιβάλλον με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, πολιτιστική και οικονομική της περιοχής».

Αποσκοπώντας στη γενικότερη τάση για ανάπτυξη της Πράσινης Οικονομίας, με την προώθηση της ανάπτυξης μορφών εναλλακτικών τουρισμού ως μέσου για την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών σχηματίστηκε η ιδέα αφιέρωσης ενός τεύχους της εφημερίδας μας στο όραμα αυτό. Το τρένο που μεταμόρφωσε την κοινωνία την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης θα μπορούσε να συντελέσει στην αναμόρφωση του τόπου μας.

Ο Νομός Ηλείας διαθέτει μοναδικούς πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, και ταυτόχρονα σημαντική σιδηροδρομική ιστορία, με μια από τις παλαιότερες γραμμές της χώρας και αξιόλογα μνημεία που έχουν εγκαταλειφθεί και ανήκουν στην σφαίρα της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

Όλα αυτά μελέτησαν οι μαθητές ως ενεργοί πολίτες με ενεργό ενδιαφέρον για τον τόπο στον οποίο ζουν και παρουσιάζουν μέσω αρχείων που δημιούργησαν μελετώντας την ιστορική - πολιτιστική κληρονομιά του Ν. Ηλείας, κάνοντας ιστορική αναδρομή στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, προτείνοντας βελτιώσεις του. Μέσω συνδέσμων που παραπέμπουν σε άρθρα και video στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα αλλά και μέσω δικού τους κειμένου αλλά και βίντεο που δημιούργησαν μετά από σχετική μελέτη αποτυπώνουν τις απόψεις τους. Εικαστικά αναπαριστούν την όλη ιδέα και μέσω της ζωγραφικής. Μαθήτριά μας με το ταλέντο της έδωσε εικόνα στην ιδέα μας….Ο τόπος μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Τις ιδέες τους αυτές σκοπεύουν να κοινοποιήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού θεωρηθεί σκόπιμο ώστε να φτάσουν στα αυτιά των ιθυνόντων και να τις δουν να παίρνουν σάρκα και οστά ώστε να ζουν πια σε μια ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.


Στόχος δράσης

Δημιουργικοί μαθητές, ενεργοί πολίτες: Ο τόπος μας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας