menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Νηπιαγωγείο Μηλεών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού. Ας την προστατέψουμε!" (Κατασκευή μακέτας και STEM)

"Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού. Ας την προστατέψουμε!" (Κατασκευή μακέτας και STEM)
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Νηπιαγωγείο Μηλεών

To 1o Νηπιαγωγείο Μηλεών βρίσκεται στις Μηλιές, ένα ιστορικό χωριό με πολλές ομορφιές, χτισμένο σε μια κατάφυτη πλευρά του Πηλίου και σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 250 μ. στο χαμηλότερο σημείο του (περιοχή σιδηροδρομικού σταθμού) μέχρι 450 μ. περίπου στο υψηλότερο. σε απόσταση 28 περίπου χλμ. ΝΑ του Βόλου. Πρόκειται για το κεφαλοχώρι της περιοχής, γεμάτο μηλιές, καστανιές και λιόδεντρα, με υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και το νότιο Πήλιο. Το Νηπιαγωγείο Μηλεών είναι ένα δημόσιο σχολείο στο οποίο ακολοθούμε τα νέα προγραμματα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Ασχολούμαστε με περιβαλλοντική εκπαίδευση, με νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιούμε τη ρομποτική για την διευκολυνση των μαθησιακών στόχων, κάνουμε πειράματα που αρέσουν πολύ στα νήπια. Επισκεφτόμαστε χώρους όπως τη βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο, χώρους STEAM που μέσα από μία νέα διαθεματική εκπαιδευτική μεθοδολογία προσπαθούμε να εισάγουμε τους μαθητές σε μια νέα αντίληψη και γνώση τόσο των επιστημών, όσο και των διαδικασιών του επιστημονικού τρόπου σκέψης και εργασίας. Επίσης, συνεργαζόμαστε με τους γονείς, οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι μας σε δράσεις όπως το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού και το φύτεμα του λαχανόκηπου μας καθώς και σε άλλες δράσεις όπως στη διατήρηση και διάδοση των παραδόσεων με τη γνωριμία εθίμων. Τέλος, προάγουμε και τη φιλαναγνωσία με προσκλήσεις συγγραφέων και με δράσεις για συγγραφείς γενικότερα.


Διευθυντής Σχολείου

Τηλιοπούλου Κερασία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με τα νήπια και τα προνήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Μηλεών, αρχικά μαζέψαμε πληροφορίες για τα προβλήματα της μόλυνσης της Μεσογείου, ασχοληθήκαμε με τη χελώνα καρέτα καρέτα και τη φώκια μονάχους μονάχους(κυρίως), ζωγραφίσαμε, λύσαμε το λαβύρινθο με τους φίλους και τους εχθρούς της φώκιας και προχωρήσαμε στην κατασκευή της μακέτας μας φτιάχνοντας 5 σταθμούς οι οποίοι είναι “υπεύθυνοι” για τη μόλυνση της Μεσογείου. Η φώκια  μονάχους μονάχους(beebot) σταματά σε κάθε σταθμό και εκθέτει τους προβληματισμούς της και τις πιθανές λύσεις για μία καθαρή Μεσόγειο μέσα από ένα ποιηματάκι. Το ποιήμα που φτιάξαμε με τα παιδιά, βρίσκεται στο παρακάτω αρχείο word.


Στόχος δράσης

να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μια τρισδιάστατη κατασκευή. να συσχετίζουν τις νέες με τις προϋπάρχουσες γνώσεις. να διατυπώνουν ερωτήματα,τα οποία μπορούν να απαντηθούν μέσω της διερεύνησης δεδομένων. να συλλέγουν πληροφορίες και να τις ταξινομούν. να συνεργάζονται και να προσφέρουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στην ομάδα για την υλοποίηση μιας δραστηριότητας εργασίας. να εντοπίζουν και να αναπαριστούν διαδρομές με σύστημα αναφοράς έξω από το σώμα τους, με τη χρήση ποικίλων χωρικών εννοιών. να επιλύουν προβλήματα βασισμένα στην αλγοριθμική προσέγγιση (δομή ακολουθίας, δομή της επιλογής επαναληπτικές διαδικασίες).. να συνεργάζονται στην ομάδα για την παρουσίαση μιας κοινής εργασίας. να αναγνωρίζουν και να δημιουργούν χάρτες, εντοπίζοντας θέσεις και διαδρομές μεταξύ σημείων αναφοράς. να μετρούν διαδρομές (μετρήσεις μήκους με άμεση/έμμεση σύγκριση με τη χρήση μη συμβατικών μονάδων μέτρησης). να βελτιώνουν τις χωρικές τους δεξιότητες με την μετακίνησή τους στο χώρο και τη χρήση εννοιών προσανατολισμού. να προγραμματίζουν το ρομπότ να κινείται πάνω στο ταμπλό αποκτώντας δεξιότητες χωρικής κίνησης (βιωματικά και ψηφιακά). να οργανώνουν την παρουσίαση των δημιουργιών τους και των νέων γνώσεων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας