menu

Σύνδεση | Εγγραφή

7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

"Μαζεύουμε καπάκια, ανακυκλώνουμε, προσφέρουμε χαμόγελα" (Εθελοντισμός, Περιβάλλον, Άνθρωπος)

"Μαζεύουμε καπάκια, ανακυκλώνουμε, προσφέρουμε χαμόγελα" (Εθελοντισμός, Περιβάλλον, Άνθρωπος)
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

7ο 12θεσιο Ολοήμερο Δ.Σ Βέροιας

Το 7ο Δημοτικό είναι ένα 12/θεσιο Ολοήμερο Σχολείο και εδρεύει στην πόλη της Βέροιας.


Διευθυντής Σχολείου

ΕΥΔΟΞΙΑ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΤΟΥ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης καπακιών ξεκίνησε με στόχο να μάθουν οι μαθητές μας τι σημαίνει εθελοντισμός. Ξεκίνησε ως πρόγραμμα του σχολείου το 2021-2022. Η ανάπτυξή του όμως έγινε μέσα στο σχολικό έτος 2022-2023. Οι μαθητές αφού έμαθαν για τον εθελοντισμό μέσα από τα εργαστήρια δραστηριοτήτων ταυτόχρονα διδάχτηκαν οτι μέσω της ανακύκλωσης μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, μειώνουμε τα απορρίμματα,αλλά μπορούμε και να στηρίξουμε άτομα που έχουν κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Μέσα από αφίσες που τοποθετήθηκαν στους δρόμους σε πολυκατοικίες από τα ίδια τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους, μέσα από ενημέρωση των γονέων και της κοινότητας του σχολείου μας από τα παιδιά αλλά και όλους τους δασκάλους και δασκάλες του σχολείου, μέσω e-mail, μέσα από το τραγούδι που έγραψαν τα παιδιά της Β τάξης το 2021-2022 προωθήθηκε το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της ενίσχυσης των ανθρώπων που μας χρειάζονται. Το σχολείο ήρθε σε επαφή με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Νομού Ημαθίας  ώστε να παραδοθούν τα καπάκια σε αυτούς για ανακύκλωση και μέσα από την εθελοντική  προσφορά όλων, να ενισχυθεί ο τομέας  εθελοντισμός- περιβάλλον -Άνθρωπος-.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι γειτονιές αλλά και η πόλη όχι μόνο ευαισθητοποιήθηκαν αλλά στήριξαν όλες τις δράσεις .Το σχολείο παραλάμβανε καθημερινά σακούλες με καπάκια. Παραδόθηκαν προς ανακύκλωση πάνω από 30 μεγάλες μαύρες σακούλες στο ΚΔΗΦ. Ταυτόχρονα οι μαθητές μας έμαθαν να προσφέρουν, να κινητοποιούν, να ανακυκλώνουν, να προστατεύουν το περιβάλλον, να προσφέρουν για τον άνθρωπο και η δράση αυτή πλέον εδραιώθηκε στο σχολείο μας. 



Συνεργασίες

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Νομού Ημαθίας καθώς και με το  ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ " Τα παιδιά της Άνοιξης"( Έδρα Αλεξάνδρεια Ημαθίας)

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας 

7ο Νηπιαγωγειο Βέροιας

Δήμος Βέροιας

Συνεργασία όλων των δασκάλων του σχολείου μας που προώθησαν τις δράσεις της ανακύκλωσης.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μπάκανου Αγγελική (συντονίστρια), Ανανιάδου Ρεβέκκα, Ευτυχία Λαδοπούλου, Μπιλέκα Νταϊάνα, Μέλλιου Πόπη(δημιουργία αφισών και έργων με ανακυκλώσιμα υλικά, παιχνίδια για την ανακύκλωση στην αυλή), Δέλκος Αθανάσιος (2021-2022)

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η διάχυση του τριπλού μηνύματος (του εθελοντισμού και της Ανακύκλωσης καθώς και της στήριξης συνανθρώπων μας ) γίνεται μέσα από τις ανακοινώσεις του σχολείου, με την δημιουργία αφίσας από το ΚΔΗΦ ΑμΕΑ "τα παιδιά της Άνοιξης", μέσα από τις ανακοινώσεις στον τύπο, μέσα από δράσεις που συμβαίνουν εκτός σχολείου όπως ενημέρωση με φυλλάδια σε γονείς και σε πολίτες, καθώς και στην ανάρτηση των σχετικών δράσεων στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων όπως πχ εδώ:https://www.facebook.com/photo/?fbid=630680389103453&set=pcb.630684632436362&locale=el_GR


Στόχος δράσης

Να μάθουν οι μαθητές μας για την εθελοντική προσφορά, Να αναγνωρίσουν οι μαθητές μας τα προβλήματα του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση πλαστικού στη καθημερινότητά μας Να μάθουν για την ανακύκλωση πλαστικών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία άλλων χρήσιμων εργαλείων Να κινητοποιηθούν και να ευαισθητοποιήσουν τις γειτονιές τους και τους κατοίκους τους για την ανακύκλωση Να γνωρίσουν την αλληλέγγυα οικονομία που στοχεύει στην κοινωνική στήριξη καθώς τα καπάκια θα παραδοθούν σε ΚΔΗΦ για παιδιά ΑμΕΑ.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στους κατοίκους της περιοχής της πόλης μας

Χρόνος δράσης

2022-2023 και συνεχίζουμε

Τόπος Δράσης

Βέροια Ημαθίας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας