menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1o Νηπιαγωγειο Ζηπαριου Κω

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"MAKE A WISH".. ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

"MAKE A WISH".. ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στα πλαίσια εξάλειψης του σχολικού εκφοβισμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας στο νηπιαγωγείο υλοποιήσαμε μια σειρά από δραστηριότητες με παιγνιώδη χαρακτήρα με σκοπό να αντιληφθούν τα παιδιά την έννοια του σχολικού εκφοβισμού, τις αιτίες και τις συνέπειές αυτού καθώς και πως μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό. Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών ήταν η συνεργασία, η αλληλεπίδραση και ο σεβασμός μεταξύ όλων των παιδιών.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως συμμετείχαμε και στη δράση “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”  που υλοποιείται από το Χαμόγελο του Παιδιού και το Yousmile ενάντια στο Bullying. Επίσης συμμετείχαμε και στο διαγωνισμό του « Make a Wish»

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μπαλντούμη Γεωργία

 


Στόχος δράσης

Στόχος του προγράμματος είναι τόσο η πρόληψη και η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού από την πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης την προσχολική εκπαίδευση όσο και η αποδοχή και ο σεβασμός της διαφορετικότητας. Επίσης, βασικός στόχος είναι η καλλιέργεια συνεργασίας, η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών, καθώς και η αντίληψη της ενσυναίσθησης. Βασικός μας στόχος ως σχολείο είναι η προαγωγή της μάθησης αλλά και η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και σχολικού εκφοβισμού. Το νηπιαγωγείο ως πρώτη βαθμίδα μάθησης θα πρέπει να στοχεύει στην ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Στην προσχολική ηλικία παρατηρούνται εκφοβιστικές συμπεριφορές όπως να κοροϊδεύει το ένα παιδί το άλλο, να γελάει ο ένας με κάποιες συμπεριφορές του άλλου, να του λέει πως δεν τον έχει φίλο, πως δε θα παίξει μαζί του κανένας, να χτυπιούνται και άλλα. Επομένως, βασικό μέλημα του Νηπιαγωγείου θα πρέπει να είναι η εξάλειψη της βίας εντός και εκτός του σχολικού χώρου και η καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας