menu

Σύνδεση | Εγγραφή

26ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Μαθαίνω το δάσος να αγαπώ"

"Μαθαίνω το δάσος να αγαπώ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Κατά την ενασχόλησή μας με τη θεματική  «Μαθαίνω για το δάσος» και αφού προηγήθηκε  ενημέρωση από δασολόγου για τα οφέλη του δάσους, με ποιους τρόπους  μπορούμε να  το προστατέψουμε κ.λπ ,επισκεφθήκαμε το κοντινό άλσος της γειτονιάς μας. Μέσα από την παρατήρηση, εξερεύνηση εντοπίσαμε προβλήματα  ανθρώπινων δραστηριοτήτων που απειλούν το φυσικό περιβάλλον.

Τα παιδιά δουλεύοντας ομαδικά δημιούργησαν μακέτα με το δάσος, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και πρότειναν λύσεις  δημιουργώντας   ομαδικό κολάζ  για το πώς ονειρεύονται το άλσος της γειτονιάς τους.. Το έργο αυτό μαζί με ενημερωτική επιστολή στάλθηκε στο δήμαρχο της πόλης μας αλλά και στην δασική υπηρεσία επιτυγχάνοντας έτσι τη διάχυση στην ευρύτερη κοινωνία .

 


Στόχος δράσης

Οι μαθητές να αναγνωρίσουν τα οφέλη του δάσους για τον άνθρωπο και για τον πλανήτη Να αντιληφθούν τους κινδύνους που διατρέχει λόγω της ανθρώπινης συμπεριφοράς Να ευαισθητοποιηθούν και να αναδείξουν προληπτικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην προστασία του. Να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς τους, και την τοπική κοινωνία για την προστασία του δάσους καθώς και να αποτυπώσουν το όραμά τους για το άλσος της γειτονιάς τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας