menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Ισχύει ο κανόνας των πέντε δευτερολέπτων;"

"Ισχύει ο κανόνας των πέντε δευτερολέπτων;"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο περιβάλλον μας (αέρας, έδαφος, νερό) ζει ένα μεγάλο πλήθος μικροοργανισμών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ακίνδυνοι για τον άνθρωπο, ορισμένοι δε, είναι και ωφέλιμοι για τον άνθρωπο. Υπάρχουν όμως και αρκετοί παθογόνοι μικροοργανισμοί που προκαλούν ασθένειες στον άνθρωπο. Η υιοθέτηση και τήρηση μέτρων προσωπικής και δημόσιας υγιεινής είναι απαραίτητη για την αποφυγή μολύνσεων και την αποφυγή μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

Στην εργασία μας ερευνήσαμε την ορθότητα του "κανόνα των 5 δευτερολέπτων", της θεωρίας δηλαδή, ότι μπορούμε να φάμε κάτι που έπεσε στο πάτωμα αρκεί να μην παραμείνει κάτω για περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήσαμε την επιστημονική μέθοδο για να διαπιστώσουμε εάν είναι ασφαλές να καταναλώνουμε τροφή που έχει πέσει στο έδαφος και κατά συνέπεια μπορεί να έχει μολυνθεί από μικροοργανισμούς. Μελετήσαμε και παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τον κανόνα αυτό καθώς και την αποτελεσματικότητα των αντισηπτικών διαλυμάτων.


Στόχος δράσης

1. Να ερευνήσουν οι μαθητές/τριες μία υπόθεση μέσω της επιστημονικής μεθόδου. 2. Να ανακαλύψουν και να υιοθετήσουν οι μαθητές/τριες συμπεριφορές προσωπικής υγιεινής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας