menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

"Η πυξίδα της Γ τάξης" - "The Golden Compass"

"Η πυξίδα της Γ τάξης"   -    "The Golden Compass"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

12 / θέσιο Δημοτικό Σχολείο


Διευθυντής Σχολείου

Αλεξίου Λαμπρινή

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με μεγάλη χαρά φέτος η Γ' τάξη του σχολείου μας συμμετέχει σε δύο προγράμματα Etwinning, ένα εθνικό και ένα ευρωπα'ι'κό. Τα δύο προγράμματα αφορούν δύο συνεργατικές, σχολικές εφημερίδες. Η μία στην ελληνική "Η πυξίδα της Γ τάξης" και η άλλη στην αγγλική γλώσσα "The Golden Compass". Το θέμα των έργων είναι η δημιουργία  συνεργατικών εφημερίδων μηνιαίας έκδοσης από μαθητές Γ΄ τάξης, που φοιτούν σε σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η θεματολογία θα είναι σχετική με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τις δράσεις στην περιοχή τους, στοχεύοντας μέσω αυτών στη διαμόρφωση ενός σχολείου αειφορίας, συνεργατικής μάθησης και συμπερίληψης. Θα δημιουργήσουν πρωτότυπο υλικό με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, καλλιεργώντας παράλληλα δεξιότητες γραπτού λόγου και έκφρασης. Οι εφημερίδες  θα είναι σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.


Αποτελέσματα / επίδραση

Ως αποτέλεσμα της δράσης θεωρείται η προαγωγή της επικοινωνίας , η ανταλλαγή ιδεών, η επαφή με νέους τόπους, ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Η παρουσίαση των δράσεων του σχολείου και του τόπου μας, η παρουσίαση μνημείων, προιόντων και εθίμων της περιοχής  μας. 



Συνεργασίες

Η συνεργασία μας αφορά σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας ( κάποια από αυτά είναι:  Ιωάννινα, Κεφαλονιά, Αγρίνιο, Κύμη,  Ορεστάδα, Λακωνία) και της Ευρώπης ( κάποια από αυτά είναι:  Ρουμανία, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γεωργία, Ισπανία).


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Διαμάντη Λαμπρινή

Στόχος δράσης

Στόχοι των συνεργατικών σχολικών εφημερίδων είναι μέσω της επικοινωνίας με σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης να καλλιεργηθεί η ελεύθερη έκφραση των μαθητών καθώς και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Στόχοι είναι επίσης η προαγωγή της ομαδικής εργασίας , της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών.

Χρόνος δράσης

6 μήνες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας