menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

"Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ"

"Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ  ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Το σχολείο μας βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους και λειτουργεί από το 1994. Από την ίδρυσή του διακρινόταν και διακρίνεται για ποικίλες δράσεις όπως η συμμετοχή σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα. Το 2ο Γυμνάσιο εντάσσεται στα ψηφιακά σχολεία αξιοποιώντας διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας από το 2011.Τέλος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ολόπλευρη ψυχοπνευματική ανάπτυξη των μαθητών του και στην υγιή κοινωνικοποίηση τους. Το σχολείο διαθέτει 11 τμήματα και το σύνολο των μαθητών φτάνει τους 240.


Διευθυντής Σχολείου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙΩΤΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο μάθημα της ΚΠΑ και με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου),  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' και Γ’ τάξης  προβληματίστηκαν και δημιούργησαν ποιήματα και αφίσες προκειμένου να περάσουν μηνύματα και  να ευαισθητοποιήσουν τη σχολική, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα. Στη συνέχεια ,  οι προβληματισμοί και τα μηνύματα πήραν μορφή  με τη δημιουργία ποιημάτων και αφισών , τα οποία θα  παρουσιαστούν σε βιωματικό συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Αγ.Αναργύρων-Καματερού .


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα σχολεία που αναλαμβάνουν δράση ενάντια στη βία κατά των γυναικών μπορούν να έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Με την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων μάθησης χωρίς αποκλεισμούς, τα σχολεία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της βίας και να προωθήσουν το σεβασμό και την κατανόηση μεταξύ των φύλων. Με την ανάληψη δράσης και την προώθηση της ισότητας των φύλων, τα σχολεία μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης, πιο δίκαιης κοινωνίας όπου οι γυναίκες μπορούν να ζουν χωρίς βία και διακρίσεις.



Συνεργασίες

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Σχολεία της περιοχής


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΩΡΑΪΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Βιωματικό συνέδριο στο κέντρο πολιτισμού Μαρία-Έλενα Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού, Κοινωνικά Δίκτυα, Εφημερίδα σχολείου, Τηλεόραση


Στόχος δράσης

Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών/τριων επάνω στην πρόληψη και εξάλειψη ενός τόσο σημαντικού προβλήματος όπως, η έμφυλη βία.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, δημότες Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Χρόνος δράσης

Φεβρουάριο- Μάιο 2023

Τόπος Δράσης

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 3

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας