menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Δημοτικό Σχολείο Εχιναίων

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

"Η ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"

"Η ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του σχολείου μας, "Πολιτισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Τα κλειδιά του Μέλλοντος", πραγματοποιήσαμε τη φετινή χρονιά στοχευμένες δράσεις φιλαναγνωσίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ποίηση. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δημιουργήσαμε τη "Γωνιά της Ποίησης", όπου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί επιλέγουμε αγαπημένα ποιητικά αποσπάσματα και φιλοτεχνούμε καρτέλες, οι οποίες τοποθετούνται σε περίοπτη θέση στο χώρο του σχολείου μας.
  • Γνωρίζουμε δείγματα μελοποιημένης ποίησης.
  • Συνδέουμε καθημερινές, αλλά και ιδιαίτερες περιστάσεις,με ποιητικές απαγγελίες.
  • Κάνουμε αφιερώματα σε σημαντικούς ποιητές.

https://blogs.e-me.edu.gr/hive-agogi-2021-22-2dim-echin/σχετικά-με-το-ιστολόγιο/


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές/τριες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σχετικές δράσεις, ενώ έρχονται σε επαφή με σημαντικά έργα Ελλήνων ποιητών, αντλώντας αισθητική απόλαυση. Παράλληλα, καλλιεργούν το λεξιλόγιο και την προφορική τους έκφραση, καθώς αναπτύσσουν δεξιότητες παρουσίασης ενώπιον κοινού, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.



Συνεργασίες

Όλα τα τμήματα του σχολείου μας συνεργάζονται για την υλοποίηση των δράσεων. Επιπλέον, ανταλλάσουμε σχετικές καλές πρακτικές με τμήματα άλλων σχολείων, με τα οποία επικοινωνούμε μέσω συνεργατικών δικτύων.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γκρίνια Βαρβάρα, Κατσαμπά Κασσιανή, Μαυρίδου Ελισάβετ, Παπαευσταθίου Βασιλική, Ρεντίφη Μαρία, Στεργίου Σοφία

Στόχος δράσης

Οι μαθητές-τριες μέσα από τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται: να κατανοήσουν την αισθητική αξία της ποίησης, ως ύψιστης μορφής πραγμάτωσης της γλώσσας μας/να γνωρίσουν τα έργα και τις βιογραφίες των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών και ποιητριών/να ενδυναμώσουν τη θετική τους στάση και συμπεριφορά απέναντι σε κάθε δημιουργική έκφραση πολιτισμού με βιωματικές δράσεις /να καλλιεργήσουν δεξιότητες επιλογής, ταξινόμησης και ερμηνείας ποιητικών αποσπασμάτων/να συσχετίσουν τις προσωπικές εμπειρίες, τα βιώματα, τα συναισθήματά τους με τη θεματική της ποίησης/ να εκφράζουν προσωπικά βιώματα με λέξεις και στίχους/ να αναπτύσσουν αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη προσωπική ερμηνεία και προτίμηση

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος 2022 - Ιούνιος 2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας