menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

"Η διαφορετικότητα μέσα από τη λογοτεχνία!"

"Η διαφορετικότητα μέσα από τη λογοτεχνία!"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι μαθητές της Γ' τάξης αποφάσισαν τα σχοληθούν αρχικά με το παραμύθι "Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας" του Ντειβιντ Μακ Κι. Διαβάσαμε λοιπόν το παραμύθι, συζητήσαμε και συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας και τέλος, βάψαμε από δύο ελέφαντες (τον παραδαλό ελέφαντα Έλμερ και έναν με "ελεφαντί" χρώμα).

Στη συνέχεις, αφού διαβάσαμε ένα απόσπασμα από "Το χαρούμενο λιβάδι" της Φυλλιώς Νικολούδη, εργαστήκαμε σε ομάδες και δημιουργήσαμε το βιβλίο μας "Το δικό μας χαρούμενο λιβάδι."

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας με τίτλο: " Η φίλη μας η Αργυρώ.", συζητήσαμε και καταγράψαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς για την Αργυρώ... Μέσα από συζήτηση προέκυψε ένα μεγάλο ερώτημα... " Είναι το σχολείο μας προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία;". Αφού λοιπόν, ερευνήσαμε όλους τους χώρους του σχολείου, πήραμε συνέντευξη από τη διευθύντρια του σχολείου μας. 

Στην πορεία του προγράμματος φτιάξαμε τις δικές μας αφίσες. 

Κλείνοντας, παρουσιάσαμε διαδικτυακά, σε όλες τις τάξεις του σχολείου, μια θεατρική διασκευή από "Το χαρούμενο λιβάδι" και αποδόσαμε στη νοηματική γλώσσα το τραγούδι "Αν όλα τα παιδιά της Γης". 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές μέσα από το πρόγραμμα εντόπισαν πτυχές της διαφορετικότητας στην καθημερινή ζωή, βελτίωσαντις δεξιότητες κοινωνικής συμβίωσης, ανάπτυξαν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και αποδέχτηκασν τη δική τους μοναδικότητα, γνωρίζοντας τη διαφορετικότητα του άλλου.



Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε με τους παρακάτω εκπαιδευτικούς του σχολείου μας: Ακριτίδου Γεωργία ΠΕ 71, Χρηστίνα Βιδούρα ΠΕ 06 και Τσάκαλου Μαρίνα ΠΕ 08 και με τη διευθύντρια του σχολείου μας κ. Σιαψαλάκη Γεωργία.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Καρανικολάου Ελευθερία, Ακριτίδου Γεωργία, Βιδούρα Χρηστίνα, Τσάκαλου Μαρίνα

Στόχος δράσης

Σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές: - Να ερευνήσουν και να εντοπίσουν πτυχές της διαφορετικότητας στην καθημερινή ζωή. - Να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και κοινωνικής συμβίωσης. - Να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. - Να γνωρίσουν τον εαυτό τους . Γνωρίζοντας τη διαφορετικότητα του άλλου, να αποδεχτούν τη δική τους μοναδικότητα.

Χρόνος δράσης

2 μήνες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας