menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΌ ΛΎΚΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

"Γυναίκες ζωγράφοι της Αναγέννησης"

"Γυναίκες ζωγράφοι της Αναγέννησης"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι εργασίες των μαθητών/τριών  είναι μέρος μιας ευρύτερης ενότητας «Ζωγράφοι της Αναγέννησης». Το συγκεκριμένο μέρος επικεντρώνεται στις γυναίκες ζωγράφους της Αναγέννησης και συνδέεται με τον 4ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης – την ποιοτική εκπαίδευση, με  έμφαση στην απόκτηση δεξιοτήτων γραμματισμού -  και τον 5ο στόχο - ισότητα  των φύλων, με σκοπό την  καλλιέργεια προβληματισμού γύρω από το θέμα της ισότητας των φύλων  και την  εμβάθυνση σ` αυτό (αίτια, ερμηνεία, αξιολόγηση συμπεριφορών, κριτική στάση).


Αποτελέσματα / επίδραση

Η καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας  μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες,

η ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, η προαγωγή της κριτικής σκέψης,

ο προβληματισμός των μαθητών για  θέση της γυναίκας την εποχή της Αναγέννησης, η οποία ήταν   μια περίοδος ακμής για τις τέχνες και τα γράμματα, και οι  κοινωνικές αλλαγές  που επέφερε που θα εξίσωναν τα δύο φύλα και θα παρείχαν περισσότερα δικαιώματα στο γυναικείο φύλο. 

Η διεύθυνση του ebook είναι:https://issuu.com/dkostan/docs/_8d3234ab70e3e7



Συνεργασίες

Διαθεματικός διδακτικός σχεδιασμός στα Γλωσσικά Μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα- Ιστορία- Αγγλικά

Συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες: Κωστανάσιου Δήμητρα, ΠΕ02 και Τραγουδάρα Σοφία, ΠΕ06


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κωστανάσιου Δήμητρα, ΠΕ02, Τραγουδάρα Σοφία,ΠΕ06

Στόχος δράσης

Οι μαθητές/ τριες: 1.να γνωρίσουν την τέχνη της Αναγέννησης, τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής και να κατακτήσουν την ικανότητα συναισθηματικής συμμετοχής. 2. Να αντιληφθούν ότι η τέχνη είναι συνυφασμένη με τις συνθήκες της εποχής. 3. Να διαμορφώσουν αξίες, στάσεις, συμπεριφορές αναφορικά με την καλλιέργεια ευαισθησίας για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. 4. Να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν διαλογικά. 5. Να ερμηνεύουν με δημιουργικό τρόπο τα έργα ζωγραφικής και να συνθέτουν δικό τους κείμενο προφορικό ή γραπτό, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. 6. Να αναπτύξουν τον προβληματισμό γιατί δεν έγιναν γνωστές οι γυναίκες ζωγράφοι της Αναγέννησης, να εμβαθύνουν στα αίτια και να προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν και να αξιολογήσουν συμπεριφορές κρατώντας κριτική στάση.  

Χρόνος δράσης

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας