menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Βλαχάτων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Φίλοι χωρίς σύνορα"

"Φίλοι χωρίς σύνορα"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Βλαχάτων

Το Νηπιαγωγείο Βλαχάτων είναι ένα μονοθέσιο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο χωριό Βλαχάτα, το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες του Αίνου και απέχει 15 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι.


Διευθυντής Σχολείου

Ματθαιάκη Ειρήνη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με αφορμή το βιβλίο « Μια μέρα με τα παιδιά του κόσμου» συζητήσαμε για τις συνήθειες άλλων λαών και αναρωτηθήκαμε ποιες είναι οι ομοιότητες μας και σε τι διαφέρουμε με τις άλλες χώρες. Αποφασίσαμε λοιπόν με τα παιδιά να μελετήσουμε τις ηπείρους και να κάνουμε ένα όμορφο ταξίδι στη γη μας γεμάτο μοναδικές εικόνες, παιχνίδια, χρώματα, ήχους, γεύσεις και πολλά άλλα. Στη συνέχεια συζητήσαμε για τους λαούς που γνωρίσαμε και καταλήξαμε πως μπορεί να μοιάζουμε διαφορετικοί αλλά στην ουσία μοιάζουμε. Έχουμε τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα. Αναλύσαμε τα δικαιώματα των παιδιών εστιάζοντας στο δικαίωμα στο παιχνίδι και συμπεράναμε πως όλοι μπορεί να είμαστε φίλοι, όλοι μπορούμε να παίζουμε μαζί απ' όποια χώρα και αν προερχόμαστε. Τέλος, δημιουργήσαμε την αφίσα «Φίλοι χωρίς σύνορα» μαζί με ηχογράφηση απο τα παιδιά («Φίλοι χωρίς σύνορα» – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΛΑΧΑΤΩΝ (sch.gr).

Τμήμα που έλαβε μέρος:ολοήμερο τμήμα

Νηπιαγωγός υλοποίησης προγράμματος :Τάκα Χριστίνα

Βιβλία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν:McLaren Thando.(2006), Μια μέρα με τα παιδιά του κόσμου, Σαββάλας.

 Moore Mallinow J. (2006). Μοιάζουμε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίδιοι, Σαββάλας.

Video  που παρακολουθήσαμε (77) Διαφέρουμε; Πάλι καλά !!! Μια ιστορία για την διαφορετικότητα και τον ρατσισμό- Μαθαίνουμε κι αλλιώς - YouTube

 


Στόχος δράσης

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τον πολιτισμό, τη διαβίωση και τις συνήθειες άλλων λαών, ώστε να κατανοήσουν πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και σημαντικότερα από οποιαδήποτε διαφορά. Τα παιδιά διατύπωσαν τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους και κατέληξαν πως είναι ίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξάρτητα από την ήπειρο στην οποία μένουν. Δώσαμε έμφαση στο δικαίωμα στο παιχνίδι με στόχο να κατανοήσουν τα παιδιά πως μπορούμε να είμαστε φίλοι ανεξάρτητα απο τη χώρα καταγωγής μας. Η φιλία δεν έχει σύνορα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας