menu

Σύνδεση | Εγγραφή

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Έξυπνες γέφυρες...έξυπνα σπίτια"

"Έξυπνες γέφυρες...έξυπνα σπίτια"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

To 32o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, συστεγάζεται με το 53ο και 52ο Δημοτικά σχολεία Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από 2 τμήματα Πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και 2 τμήματα ολοήμερου προαιρετικού προγράμματος, ενώ απασχολεί 4 εκπαιδευτικούς ΠΕ 60- Νηπιαγωγών


Διευθυντής Σχολείου

Στυλιανή Λιούφα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού eTwinning προγράμματος “Steming with Monet and friends»2022-2023 πίνακες ζωγραφικής διάφορων διάσημων καλλιτεχνών και η μελέτη τους γίνονται αφορμή για τα θέματα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών να εισέλθουν καθημερινά στις τάξεις των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων μέσω της κοινότητας του eTwinning με ενδιαφέροντα και παιχνιδιάρικο τρόπο.
Αναλαμβάνοντας λοιπόν να φέρουμε εις πέρας τις αποστολές που μας αναθέτουν οι εταίροι μας κληθήκαμε να δημιουργήσουμε όπως οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες μέσα από τα διάσημα έργα τους: 
• Γέφυρες όπως o Claude Monet
• Και σπίτια όπως ο Friendersrich Hundertwasser,
αναζητώντας υλικά από σκουπίδια ή αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και να τα παρουσιάσουμε στην τάξη και στους εταίρους μας.

https://blogs.sch.gr/32nipth/programmata/steming-with-monet-and-friends-etwinning-2022-2023/


Στόχος δράσης

• Να διαμορφώσουν αξίες, στάσεις και δεξιότητες ενός ενεργού και ευαισθητοποιημένου προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη πολίτη, ενός «περιβαλλοντικά εγγράμματου πολίτη» • Να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. • Να διαμορφώσουν συμπεριφορές και στρατηγικές ενός τρόπου ζωής που θα θέτει προτεραιότητα τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. • Να βοηθήσει τους μαθητές να καλλιεργήσουν μια αίσθηση περιπέτειας και ανακάλυψης κάθε φορά που συναντούν ένα έργο τέχνης και να κατανοήσουν διάφορους τρόπους με τους οποίους ένας πίνακας μπορεί και πρέπει να «διερευνηθεί, να εξεταστεί και να δοκιμαστεί». • Να διασκεδάσουμε δουλεύοντας με τους γονείς μας στο σπίτι • Να προσεγγίσουν την τέχνη με κριτικό και παιχνιδιάρικο τρόπο. • Να γίνουν επιτυχημένοι λύτες προβλημάτων αξιοποιώντας πολλαπλές μαθηματικές ικανότητες και αντλώντας από πολλαπλές πηγές την γνώση.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας