menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1/Θ Νηπιαγωγείο Κοκκωνίου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

"Δουλεύουμε μαζί για μια παραλία καθαρή"

"Δουλεύουμε μαζί για μια παραλία καθαρή"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1/Θ Νηπιαγωγείο Κοκκωνίου

Δημόσιο Νηπιαγωγείο στο Κοκκώνι Κορινθίας .Τμήμα 20 νηπίων και προνηπίων ηλικίας 4 έως 6 χρόνων.


Διευθυντής Σχολείου

Αριστέα Καρακατσάνη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το σχολείο μας άνοιξε διόδους επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, συντέλεσε στην ενεργό εμπλοκή  των γονέων σε θέματα που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία. Ευαισθητοποιήθηκαν οι μαθητές μας μέσω της ενεργής τους δράσης για περιβαλλοντικά θέματα. Τέλος, μέσα από βιωματικές διαδικασίες έγινε αντιληπτό ότι η ευθύνη για την ποιότητα ζωής μας εξαρτάται από όλους εμάς.

 

https://blogs.sch.gr/nipkokk


Αποτελέσματα / επίδραση

Το σχολείο μας άνοιξε διόδους επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, συντέλεσε στην ενεργό εμπλοκή  των γονέων σε θέματα που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία. Ευαισθητοποιήθηκαν οι μαθητές μας μέσω της ενεργής τους δράσης για περιβαλλοντικά θέματα. Τέλος, μέσα από βιωματικές διαδικασίες έγινε αντιληπτό ότι η ευθύνη για την ποιότητα ζωής μας εξαρτάται από όλους εμάς. Κι όλοι μαζί καθαρίσαμε την αγαπημένη παραλία των νηπίων μας, μαεύοντας τρεις σάκους σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά με πρωταγωνιστή το πλαστικό.

Τα οφέλη που προέκυψαν για τη σχολική μας μονάδα είναι πολλαπλά τόσο για το εκπαιδευτικό του προσωπικό όσο και τους μαθητές του. Επιπροσθέτως, οι εκπ/κοι εξοικειώνονται με δράσεις  που οικοδομούνται πάνω στις εμπειρίες και στις ικανότητες, κινητικές και πνευματικές των νηπίων μας. Τέλος, συντελείται το ''άνοιγμα του νηπιαγωγείου μας'' στην τοπική κοινωνία , καθώς έχει νόημα οι δράσεις να διαχέονται και να δημοσιοποιούνται δημιουργώντας αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενηλίκων και μαθητών με κύριο χαρακτηριστικό τη συνεργασία. 



Συνεργασίες

Ουσιαστικοί συνεργάτες ήταν οι γονείς των παιδιών καθώς και οι εταιρείες και σύλλογοι στις οποίες είναι εμπλεκόμενοι οι γονείς των μαθητών μας. Έγινε μια διάχυση της δράσης στην τοπική κοινωνία. Αφετηρία η φωνή των παιδιών, εισακούστηκε από τους εκπαιδευτικούς διαδόθηκε στις οικογένειές τους και στην τοπική κοινωνία που λειτούργησαν ως ακροατήριό τους. Συγκεκριμένα, συνεργαστήκαμε με τον πολιτιστικό σύλλογο του κοκκωνίου «Νέα Γενιά» ,την κλινική Ψυχικής Αποκατάστασης Γαλήνη Β' . 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αριστέα Καρακατσάνη , Μαρία Πάγκου

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ιστολόγιο της σχολικής μονάδας και τα μέσα κοιννικής δικτύυωσης των φορέων πο σνεργαστήκαμε . Τα αποτελέσματα της δράσης αναρτήθηκαν και από την ELMEPA, η οποία μας έστειλε και ευχαριστήρια επιστολή.


Στόχος δράσης

Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντας συντελώντας έτσι σε έναν ποιοτικό τρόπο ζωής. Επιπροσθέτως να αναλάβουν αυξανόμενα επίπεδα ευθύνης και λήψης αποφάσεων για θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής τους. Τέλος, να δημιουργήσουμε σχέσεις συνεργασίας ανοίγοντας τη σχολική μας μονάδα στην τοπική κοινωνία.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπική κοινωνία

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2021

Τόπος Δράσης

Παράκτια περιοχή Κοκκωνίου

Δίκτυο

Η δράση μας εντάχθηκε στην δράση που διοργάνωσε η ELMEPA για τον εθελοντικό καθαρισμό των παράκτιων περιοχών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας