menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Δεν είσαι μόνος" Τραγούδι-Βίντεο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

"Δεν είσαι μόνος" Τραγούδι-Βίντεο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας προωθεί την ιδέα του ανοικτού και φιλικού προς την κοινότητα περιβάλλοντος. Κεντρικές αξίες μας είναι η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ισότητα και ο σεβασμός προς τους άλλους, τα ζώα και το περιβάλλον. Επιδιώκουμε τη σταδιακή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας και συμμετέχουμε σε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα. Φροντίζουμε επίσης να διαμορφώνουμε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου ο σχολικός εκφοβισμός είναι απαγορευμένος και αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα. Μέσω ενημέρωσης, εκπαίδευσης και υποστήριξης προς τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό, προάγουμε τον σεβασμό και την αμοιβαία κατανόηση, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα όπου η ασφάλεια και η ευημερία είναι προτεραιότητες.


Διευθυντής Σχολείου

ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΡΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ο στόχος για τη δημιουργία του βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης σχετικά με το θέμα σε όλη τη σχολική κοινότητα. Συγκεκριμένα, ο στόχος είναι η προώθηση της κατανόησης των επιπτώσεων του εκφοβισμού στους μαθητές και την κοινωνία, καθώς και η προαγωγή των τρόπων αντιμετώπισής του και της υποστήριξης των θυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, το βίντεο συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο ενημερωμένης και συνειδητής σχολικής κοινότητας όσον αφορά τον σχολικό εκφοβισμό. Ξεκινάει με μία ιστορία που δείχνει ένα παιδί που βιώνει εκφοβισμό και κοροιδία και ολοκληρώνεται με ένα τραγουδι που έγραψαν και τραγουδησαν οι μαθητες/τριες του Σχολείου για να δώσουν το νόμα ότι κανείς δε πρέπει να αισθάνεται μόνος.


Στόχος δράσης

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης σχετικά με τη μοναξιά και τον σχολικό εκφοβισμό σε όλη τη σχολική κοινότητα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 3

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας