menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης Ν.Ηλείας

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

"Θέλουμε καθαρές ακτές και θάλασσες, όλοι μαζί Μπορούμε!!!! "

"Θέλουμε καθαρές ακτές και θάλασσες, όλοι μαζί Μπορούμε!!!! "
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ,από το θεματικό κύκλο: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και  Ευθύνη και της θεματικής ενότητας: «Εθελοντισμός», συμμετείχαμε ενεργά στην εθελοντική δράση καθαρισμού ακτής του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2023 #SeaTheChange του Ocean Conservancy με εθνικό συντονιστή τη HELMEPA. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Επετεύχθη ο στόχος μας να δούμε από κοντά το πρόβλημα, να δώσουμε λύση και το καλό παράδειγμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας!!!
Οι μικροί μαθητές/τριες φορώντας γάντια έτρεξαν στην παραλία που κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι, να μαζέψουν οτιδήποτε την είχε βρωμίσει...Γέμισαν πολλές τσάντες απορριμμάτων με πλαστικά μπουκάλια, γυάλινα, φελιζόλ, κονσέρβες, υφάσματα, καπάκια,δίχτυα...και έγινε ομαδοποίηση και καταγραφή των απορριμμάτων.
Οι γονείς και οι πολίτες με την παρουσία τους και τη συμβολή τους στην δράση αυτή, βοήθησαν ενεργά τους μικρούς ήρωες!!!
Η ενημέρωση, η γνώση και η κατανόηση του προβλήματος είναι απαραίτητα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση!!! "Θέλουμε καθαρές ακτές και θάλασσες, όλοι μαζί Μπορούμε!!!! ".

Επίσης,προηγήθηκε κοινοποίηση της δράσης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσμα της τοπικής κοινότητας και όταν ολοκληρώθηκε έγινε ηλεκτρονική καταγραφή των αποτελεσμάτων καθαρισμού της ακτής σε φόρμα της Helmepa και διάχυση αυτής στο τοπικό τύπο.



Συνεργασίες

Για τη δράση αυτή συνεργάστηκαν το 4ο και 3ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης Ν.Ηλείας και συμμετείχαν οι μαθητές/τριες,οι γονείς/κηδεμόνες και η τοπική κοινότητα.Παράλληλα στα πλαίσια των Ε.Δ και της θεματικής ενότητας "εθελοντισμός",τα δυο νηπιαγωγεία υλοποιήσαν από κοινού αξιόλογες δράσεις προωθώντας την αλληλεγγύη και την αμοιβαία βοήθεια.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Χρέππα Σοφία ,Αβραμίδη Ελένη

Στόχος δράσης

Η διερεύνηση του προβλήματος των απορριμμάτων στις ακτές,οι επιπτώσεις της μόλυνσης στη θάλασσα και στον πλανήτη μας καθώς η σημασία του εθελοντισμού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας.

Χρόνος δράσης

5/11/2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας