menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Το περιβόλι που έκανε απεργία" - Μια οικολογική ιστορία

"Το περιβόλι που έκανε απεργία" - Μια οικολογική ιστορία
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών είναι ένα δ/θ Νηπιαγωγείο, στο οποίο υπάρχει ιδρυμένο και τμήμα Ένταξης, για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάθε χρόνο φοιτούν σε αυτό περίπου 35-40 μαθητές. Μέχρι σήμερα πλήθος καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων έχουν εκπονηθεί και η σύνδεση της σχολικής μονάδας με την κοινωνία είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη. Δίνεται μεγάλη βάση στη σύνδεση του διδακτικού αντικειμένου με βιωματικές πρακτικές. Τέλος, υπάρχει εμπειρία της σχολικής μονάδας στο πεδίο της πρακτικής άσκησης φοιτητών στην ειδική αγωγή.


Διευθυντής Σχολείου

Μαρία Χονδρογιάννη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια του Προγράμματος Υγείας που σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο Νηπιαγωγείο, κατά το σχολικό έτος 2020-2021, με τίτλο "Μόνος μου καλλιεργώ υγιεινά για να τραφώ", δημιουργήθηκε μια οικολογική ιστορία με τίτλο "Το περιβόλι, που έκανε απεργία".

Η ιστορία δημιουργήθηκε από τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού κας Χονδρογιάννη Μαρίας και εικονογραφήθηκε εξ' όλοκλήρου από αυτά. Αναφέρεται, στην αξία της βιολογικής καλλιέργειας και τις επιπτώσεις των συνθετικών λιπασμάτων, των ρυθμιστών ανάπτυξης φυτών κ.λπ. στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Στόχος, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την αφύπνιση της συνείδησης τόσο των παραγωγών, όσο και των καταναλωτών. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τη "Φρουτοπία" του Ε.Τριβιζά (ελληνικό κόμικ) και η απόδοση της ιστορία θυμίζει πολύ κόμικ, κάτι που την έκανε ακόμη πιο προσιτή, ακόμη και από τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η ιστορία διαχύθηκε στην κοινότητα, η οποία είναι κατ' εξοχήν αγροτική, μέσω παρουσίασης pdf και η απήχηση ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου, αφουγκραζόμενη τα ευαίσθητα μηνύματα της ιστορίας και λαμβάνοντας υπόψη τη απήχησή της στους πολίτες, ανέλαβε την τύπωση της ιστορίας και τη διανομή της, σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Η παρουσίαση βρίσκεται εδώ: Το περιβόλι που έκανε απεργία


Στόχος δράσης

Υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής. Πρόταση της βιολογικής καλλιέργειας για παραγωγή τροφής, καθώς οι συμβατικές καλλιέργειες (με τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων κ.λπ) έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας