menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

"Mικροί ξεναγοί με qr κώδικες - Το έξυπνο χωριό''

"Mικροί ξεναγοί  με qr κώδικες - Το έξυπνο χωριό
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Τα νήπια μέσα από την έρευνα πεδίου, τη χρήση τεχνολογικού και ρομποτικού εξοπλισμού και την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με το ανθρωπογενές πολιτισμικό περιβάλλον (τη γειτονιά του σχολείου τους), να ευαισθητοποιηθούν και να προτείνουν λύσεις για την ανάπτυξη του τόπου τους. Παρήγαγαν ως έργο έναν ψηφιακό τουριστικό οδηγό , ώστε κάθε επισκέπτης του χωριού της Ποσειδωνίας να μπορεί να ξεναγηθεί με απλό και εύκολο τρόπο ,σκανάροντας κώδικες(τοποθετημένους πάνω στα κτίρια) με το κινητό του.


Αποτελέσματα / επίδραση

Oι μαθητές εισήγαγαν την εκπαιδευτική ρομποτική στην μαθησιακή διαδικασία, προωθώντας τη STEAM Εκπαίδευση μέσα από την επεξεργασία του τρίτου θεματικού κύκλου «Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία» των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Τα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν είχαν σαν κύριο στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, αλλά και την εμπλοκή της σχολικής κοινότητας. Τα νήπια μέσα από την έρευνα πεδίου, τη χρήση τεχνολογικού και ρομποτικού εξοπλισμού και την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων μπόρεσαν να έρθουν με το ανθρωπογενές πολιτισμικό περιβάλλον , να ευαισθητοποιηθούν και να προτείνουν λύσεις για την ανάπτυξη του τόπου τους.

 



Συνεργασίες

ΜΕ ΤΟ ΚΕ.Π.Ε.Α ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΟΡΑΔΗ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η διάδοση των αποτελεσμάτων του  προγράμματος έγινε μέσω των παρακάτω τρόπων:

1.Επίσημος ιστότοπος του σχολείου: https://blogs.sch.gr/nip-poseid/

2.Δημοσιεύσεις σε: α) σε τοπικές Εφημερίδες β) Δελτία Τύπου σε φορείς (Περιφέρεια ,Α΄θμια Εκ/ση ,Σχολεία κ.τ.λ.).

3.Ενημέρωση των γονέων με επιστολές και ενημερωτικά email για το πρόγραμμα.

4.Προώθηση των δράσεων στην τοπική κοινότητα με α) ανοιχτή σε κοινό γιορτή με θέμα τα αρχοντικά της Ποσειδωνίας , β)  παρουσίαση του προγράμματος σε διήμερο φεστιβάλ του ΚΕΠΕΑ ΣΥΡΟΥ .

5.Συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμ/λης για επέκταση του προγράμματος προς όφελος της τοπικής κοινότητας και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Στόχος δράσης

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την ιστορία του τόπου  και η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τη ψηφιακή τεχνολογία προς όφελος της αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία και τη δημιουργία βιώσιμων και «έξυπνων» πόλεων/χωριών, μέσα από την επεξεργασία των 17 Παγκόσμιων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Χρόνος δράσης

ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2023 ΕΩΣ ΛΗΞΗ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τόπος Δράσης

ΣΧΟΛΕΙΟ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας