menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

"ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΑΠΗΣ"

"ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΑΠΗΣ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Το σχολείο μας βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους και λειτουργεί από το 1994. Από την ίδρυσή του διακρινόταν και διακρίνεται για ποικίλες δράσεις όπως η συμμετοχή σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα. Το 2ο Γυμνάσιο εντάσσεται στα ψηφιακά σχολεία αξιοποιώντας διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας από το 2011.Τέλος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ολόπλευρη ψυχοπνευματική ανάπτυξη των μαθητών του και στην υγιή κοινωνικοποίηση τους. Το σχολείο διαθέτει 11 τμήματα και το σύνολο των μαθητών φτάνει τους 240.


Διευθυντής Σχολείου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙΩΤΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Μέσα από το μάθημα της ΚΠΑ της Γ' γυμνασίου και με αφορμή το αντίστοιχο κεφάλαιο των Κοινωνικών Προβλημάτων, οι μαθητές/τριες προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το πρόβλημα της φτώχειας στις σύγχρονες κοινωνίες. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού,  διαπιστώσαμε ότι στην τοπική κοινότητα που ζούμε υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ζουν στα όρια της φτώχειας. Με την βοήθεια της σχολικής κοινότητας και των γονέων ξεκινήσαμε τη συλλογή τροφίμων. Συμμετείχαν στη δράση με χαρά όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Κατόπιν, σε συνεννόηση με τους δημοτικούς υπαλλήλους,  ορίσαμε ημερομηνία προκειμένου να παραδώσουμε τα τρόφιμα. Συμπαραστάτης σε αυτήν τη δράση υπήρξε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας. Μία απλή δράση Αγάπης και έμπρακτης συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας , αλλά με μεγάλη σημασία για εμάς. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές ένιωσαν τι σημαίνει ανθρωπιστική συνεισφορά και αλληλεγγύη καθώς και την έννοια της Αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Ευαισθητοποιήθηκε η τοπική κοινότητα και ελπίζουμε η δράση μας αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους μαθητές μας αλλά και συμπολίτες μας. 



Συνεργασίες

Σχολική κοινότητα-Γονείς, Σχολική κοινότητα-Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Σχολική εφημερίδα.


Στόχος δράσης

Η καλλιέργεια των αξιών της ανθρωπιστικής συνεισφοράς, της αλτρουϊστικής ιδεολογίας και της αλληλεγγύης.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, δημότες Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Χρόνος δράσης

Φεβρουάριος και Μάρτιος 2022

Τόπος Δράσης

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας