menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ"

"ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Το σχολείο ιδρύθηκε με Βασιλικό Διάταγμα που υπογράφτηκε στις 30 Νοεμβρίου 1954 στη Β΄ Ελληνική Πρεσβεία της Βέρνης (ΦΕΚ 279/τ.Α΄/9-11-1954). Το πρώτο διδακτήριο με τέσσερις αίθουσες θεμελιώθηκε στις 3 Ιουλίου 1959 και χτίστηκε το 1959-1961. Το παλαιό κτίριο του σχολείου ολοκληρώθηκε με την επέκταση του διδακτηρίου που πραγματοποιήθηκε το 1973-1974. Το νέο κτίριο που συστεγάζεται το 2ο Δημοτικό με το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου κτίστηκε το 1986. Το 2019 ολοκληρώθηκε η Αίθουσα Εκδηλώσεων και το νέο Γυμναστήριο του σχολείου. Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου και συστεγάζεται με το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου. Μεταξύ των δύο συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων υπάρχει άριστη συνεργασία. Το σχολείο μας είναι δεκαθέσιο και κατά το σχολικό έτος 2022-2023 λειτουργούν εννέα (9) τμήματα, δύο (2) τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με Πρωινή Ζώνη καθώς και Τμήμα Ένταξης. Τη φετινή χρονιά υπάρχει μια (1) εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης και Σχολικός Νοσηλευτής. Μία ημέρα την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη στο σχολείο μας λειτουργεί η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) με τη συμμετοχή του Διευθυντή, της εκπαιδευτικού του Τμήματος Ένταξης, της Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού. Στο σχολείο μας λειτουργεί Σχολική Βιβλιοθήκη που αποτελεί μεταξύ άλλων εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης, χώρο κοινωνικοποίησης και προαγωγής της φιλαναγνωσίας. Το σχολείο έχει άριστη συνεργασία και υποστηρίζεται στον ρόλο του από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Ευρυτανίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου.


Διευθυντής Σχολείου

Ιωάννης Ευθυμίου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Κρίθηκε σκόπιμο οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν στοιχεία και να λάβουν πληροφορίες για ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον πλανήτη και καθιστά αδύνατη την πρόοδο και την ισότητα των ανθρώπων στον πλανήτη. Η φτώχεια! Σε όλα τα επίπεδα. Στην τροφή, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ενσωμάτωση, στην εργασία, στις δημοκρατικές διαδικασίες. Οι μαθητές αποτύπωσαν με λίγους στίχους τη σημερινή κατάσταση φτώχειας του πλανήτη. Τις ακρότητες, τις αντιθέσεις. Έπειτα σχεδίασαν και ζωγράφισαν τους στίχους σε ένα χαρτί και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη φτώχεια που επικρατεί στον κόσμο με ένα σύντομο βίντεο.

https://drive.google.com/file/d/14DEFl6CSTzSwrD4vhNE-hacr31xAp_Ke/view?usp=share_link

 


Στόχος δράσης

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για τους παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και συγκεκριμένα για τη φτώχεια στον πλανήτη. Προβληματισμός και ανάδειξη του προβλήματος.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 8



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας