menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο - ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΕ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ψηφιακός Οικοκώδικας

Ψηφιακός Οικοκώδικας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο - ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΕ

Νηπιαγωγείο


Διευθυντής Σχολείου

Κωνσταντοπούλου Άννα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο της δράσης του περιβαλλοντικού καινοτόμου προγράμματος "Τα δέντρα μας μιλούν κι έχουν τόσα να μας πουν", οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν και ανέπτυξαν ικανότητες και δεξιότητες, έλαβαν δράση ενεργού πολίτη. Έτσι δημιούργησαν τον δικό τους ψηφιακό οικοκώδικα, θέλοντας να μεταφέρουν μηνύματα προστασίας της φύσης και διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλους (γονείς, ευρύτερη κοινότητα). 

Αρχικά ο κάθε μαθητής ζωγράφισε τον εαυτό του και στη συνέχεια με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού το κάθε σκίτσο μετατράπηκε σε κινούμενη εικόνα (gif - animation) με την δωρεάν online εφαρμογή  "animated drawings". 

Στη συνέχεια τα παιδιά σε ομάδες συζήτησαν και κατεληξαν  στη φράση - μήνυμα που ήθελε ο καθένας  να προσθέσει στον ομαδικό ψηφιακό οικοκώδικα. Ηχογραφήθηκαν τα μηνύματα των παιδιών και με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού ενσωματώθηκαν σε μια παρουσίαση PowerPoint. Για την παρουσίαση του οικοκώδικα θα χρειαστεί να επιλέγει η προβολή παρουσίασης προκειμένου να παίξει με τη μορφή βίντεο.


Στόχος δράσης

1.Ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των απορριμμάτων 2. Ανάληψη ρόλου ενεργού πολίτη που θα διεκδικεί τα δικαιώματά του και θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του 3. Άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και μεταφορά του μηνύματος προς τα έξω 4.Επικοινωνούνται οι ιδέες και οι προσδοκίες μαθητών και εκπαιδευτικών

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας