menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Γυμνάσιο Κορδελιού

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ψηφιακή σχολική εφημερίδα " e-ματιά του 1ου" https://schoolpress.sch.gr/school1kord/

Ψηφιακή σχολική εφημερίδα " e-ματιά του 1ου"  https://schoolpress.sch.gr/school1kord/
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Γυμνάσιο Κορδελιού

Το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου - Κορδελιού είναι ένα σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης στο οποίο φοιτούν 422 μαθητές/τριες και διδάσκουν 40 εκπαιδευτικοί. Το σχολείο έχει ενεργή συμμετοχή σε προγράμματα, διαγωνισμούς, Δίκτυα Σχολείων και συνεργασίες με φορείς.


Διευθυντής Σχολείου

Αντώνιος Θεοχαρόπουλος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η δράση αφορά την έκδοση ψηφιακής σχολικής εφημερίδας. Η εφημερίδα είναι μηνιαία και έχει πολυθεματικό χαρακτήρα. Οι μαθητές / τριες αναζητούν πληροφορίες για διάφορα θέματα, εκφράζουν τις απόψεις τους , δημιουργούν τα δικά τους έργα (podcast, φωτογραφίες, αφίσες, ποιήματα, διηγήματα), κάνουν έρευνες, παίρνουν συνεντεύξεις, προτείνουν ταινίες και βιβλία, ασκούνται στη χρήση των ψηφιακών μέσων.  Επίσης,  συνεργάζονται μεταξύ τους, διατυπώνουν απόψεις, εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους, έρχονται σε επικοινωνία με φορείς, ανταλλάσσουν απόψεις με μαθητές/τριες από άλλα σχολεία της Ελλάδας. 


ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η διάχυση της δράσης γίνεται με τη σταθερή μηνιαία έκδοση της εφημερίδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (schoolpress), με την  ανάρτηση έντυπου υλικού στο σχολείο (αφίσες), με τη σταθερή ανάρτηση του συνδέσμου στην ιστοσελίδα του σχολείου καθώς και με την αποστολή ενημερωτικού email τόσο  στους γονείς για την έκδοση κάθε τεύχους από τη Διεύθυνση του σχολείου όσο και στα συνεργαζόμενα σχολεία.


Στόχος δράσης

Βασικός σκοπός της έκδοσης σχολικής εφημερίδας είναι η δημιουργία ενημερωμένων και ενεργών πολιτών. Οι μαθητές/τριες μαθαίνουν να ερευνούν, να κρίνουν, να εκφράζουν την άποψή τους, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν με τη σχολική κοινότητα καθώς και με την τοπική και ευρύτερη κοινότητα, να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και την προσωπικότητά τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας