menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2/θέσιο Νηπιαγωγείο Δρεπάνου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ψηφιακή αφήγηση: Το παραμύθι ο ψεύτης Βοσκός

Ψηφιακή αφήγηση: Το παραμύθι ο ψεύτης Βοσκός
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η αφήγηση παραμυθιών είναι βασικό εργαλέιο στην εκπαιδευτική δράση στο νηπιαγωγείο. Μετά από μια σειρά παραμυθιών τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιστορία του ψεύτη βοσκού και δουλέψαμε την ενσυναίσθηση και τα συναισθήματα. Το βίντεο που πήραμε μέσω του τάμπλετ που υπάρχει την τάξη το τραβήξαμε πολλές φορές και κατόπιν το τράβηξε η αφηγήτρια - νηπιαγωγός για καλύτερο αποτέλεσμα. Το βίντεο το επεξεργαστήκαμε στον υπολογιστή του Νηπιαγωγείο με βάση την αισθητική και τον ήχι του μαζί με τα παιδιά μέσω του προγράμματος Thinglink κατόπιν δημιουργήσαμε κατόπιν το τοποθετήσαμε στην πολυμεσική ιστοσελίδα του περιβάλλοντός της Wix όπου βρη΄καμε χώρο να βρούμε και γενικά στοιχεία των παραμυθιών και αργότερα φτιάξαμε και δουλέψαμε και πάνω σε άλλα παρμύθια. Κατόπιν βρήκαμε τις επιλογές για να φτιάξουμε τις δικές μας δραστηριότητες πάνω στο παραμύθι ,όπου ο κάθε χρήστης αν επιλέξει το κουμπί «Παιχνίδι με εικόνες», μεταβαίνει στο περιβάλλον του Genially και εκεί έχει τη δυνατότητα να παίξει ένα παιχνίδι με εικόνες που αφορά το ψηφιακό παραμύθι που παρακολούθησε. Η διάδραση στην αφήγηση και το παιχνίδι με τη δική μας ψηφιακή επεξεργασία ήταν μια απόλαυση στην πορεία της ψηφιακής εποχής.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές έρχονται έπρακτα σε επαφή με τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας και αξιοποιούν τα τεχνολογικά εργαλεία με στόχο τη διάδρση πάνω σε ένα παραδοσιακό παραμύθι. Η χρήση των πολυμεσικών εφαρμογών και εργαλείων είναι απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθ'ως καθορίζει τον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο, στον οποίο η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των κινήσεων μας καθημερινά και ποικιλοτρόπως. Η εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να μείνει άθικτη από αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις που καθορίζουν την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Η δράση είχε βασικό σκοό την αναγκαιίοτητα για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας στο νηπιαγωγείο και ιδιαίτερα με το συνδυασμό του παραδοσιακού τρόπου εκπαίδευσης. Η πρόσέλκυση των παιδιών, που στη σύγχρονη εποχή έμαθαν να ξεχνιούνται μέσω των τεχνολογικήνω μέσων , στη μάθηση με την αξιοποίηση και την χρήση της τεχνολογίας.

 

 



Συνεργασίες

Δεν προέκυψαν συνεργατικές εργασίες


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Βάια Λαμπροπούλου

Στόχος δράσης

Σκοπός: Η συνδημιουργίας και σχεδιασμού της πολυμεσικής ιστοσελίδας DigitalFairytales και η διάδρση των παιιδών με την αφήγηση του παραδοσιακού παραμυθιού

Χρόνος δράσης

Έξι μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας