menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ψάρεμα ναι, αλλά...

Ψάρεμα ναι, αλλά...
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Την τάξη μας επισκέφτηκε ο κ. Αντώνης, ψαράς τράτας, και μας μίλησε για το ψάρεμα και τους κανόνες του. Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Θαλάσσιας ζωής της Ραφήνας. 

Μετα από αυτές τις εμπειρίες είχαμε τα ερεθίσματα για μια αφίσα που αφορά το βασικό επάγγελμα της πόλης μας. Τίτλος: Ψάρεμα ναι, αλλά... Καταγράφονται τρεις βασικοί κανόνες: Όχι με δυναμίτη, όχι σε αναπαραγωγική περίοδο, τράτα μετά το ένα μίλι.

Βάφτηκε το χαρτόνι, Έγινε κολλάζ με πολλά και διάφορα χάρτινα ψάρια, κοχύλια, χρυσόσκονη. Γράφει επίσης "Ελάτε για ψάρι στη Ραφήνα" "Ψαρεύουμε υπεύθυνα, τρώμε υπεύθυνα"

και τέλος τα δίχτυα που μας έφερε ο κ Αντώνης.

Η αφίσα πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2023 actionaid και από το πρόγραμμα αυτό είναι τα κολλάζ  στην επάνω δεξιά γωνία:"Για την καλή υγεία", για Υπεύθυνη κατανάλωση, για βιώσιμη διατροφή" Η δύναμη στο πιάτο σου"

Η αφίσα εκτέθηκε στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.


Στόχος δράσης

1)Να γίνει κατανοητή η σύνδεση παραγωγής και κατανάλωσης της τροφής και η σημασία της υπεύθυνης στάσης μας και στα δύο 2) Να γίνει προβληματισμός για τους κανόνες του υπεύθυνου ψαρέματος 3) Να πληροφορηθούμε για το επάγγελμα του ψαρά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας