menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Προστατεύω τους επικονιαστές του τόπου μου!

Προστατεύω τους επικονιαστές του τόπου μου!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου βρίσκεται σε μια καταπράσινη αγροτική περιοχή στο χωριό Ευηνοχώρι, δίπλα στον ποταμό Εύηνο, κοντά στην Ιερά Πόλη Μεσολλογίου. Φοιτούν σε αυτό 98 μαθητές σε συνολικά 6 τμήματα και πραγματοποιούνται πολλές δράσεις. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι: 2631 039357


Διευθυντής Σχολείου

Θεοδώρου Αλεξάνδρα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη σημασία των επικονιαστών ως προς την ύπαρξη βιοποικιλότητας αλλά και ως προς την ανθρώπινη επιβίωση. Μελετήθηκε η ποικιλότητα των επικονιαστών στην περιοχή μας μέσω φωτογράφισης αυτών από τα παιδιά και παρατηρήθηκαν οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες κάποιων επικονιαστών σε στερεοσκόπια (η προβοσκίδα της πεταλούδας, το σύνθετο μάτι των εντόμων, τα φτερά τους κλπ.). Οι φωτογραφίες αυτές μαζί με πληροφοριακό υλικό αναρτήθηκαν σε ένα padlet. Τα παιδιά έμαθαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επικονιαστές, πώς αντιμετωπίζονται αυτοί οι κίνδυνοι σε επίπεδο ΕΕ και κρατών καθώς και τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης για να βοηθήσει στη διάσωση των επικονιαστών. Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας μαθητής είναι και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό μια μαθήτρια δημιούργησε μια μπροσούρα με σχετικές πληροφορίες εμπλουτισμένη με φωτογραφίες επικονιαστών την οποία εκτυπώσαμε και μοιράσαμε στα παιδιά του σχολείου ώστε να τη δώσουν στους γονείς τους ή άλλα άτομα της τοπικής κοινωνίας τους (φούρνους, κρεοπωλεία, καφετέριες κλπ). Στην μπροσούρα αυτή αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τους επικονιαστές, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τι μπορεί να κάνει ο κάθε απλός πολίτης για να βοηθήσει στη διάσωση των επικονιαστών.

 


Στόχος δράσης

Αναγνώριση σπουδαιότητας και ποικιλότητας επικονιαστών, των απειλών που αντιμετωπίζουν και των δράσεων που μπορεί να αναλάβει ένας απλός πολίτης για την προστασία τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας