menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Προστατεύουμε το περιβάλλον κάνουμε Ανακύκλωση στο σχολείο και στο σπίτι!

Προστατεύουμε το περιβάλλον κάνουμε Ανακύκλωση στο σχολείο και στο σπίτι!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε δράσεις των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Μέσα από αυτές προσπαθεί να δημιουργήσει μαθητές και αυριανούς πολίτες με οικολογική συνείδηση ενημερώνοντας παράλληλα και ευαισθητοποιώντας και την τοπική κοινωνία.


Διευθυντής Σχολείου

ΡΟΔΟΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

 Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας, για το άνοιγμα και τη συνεργασία του νηπιαγωγείου με την τοπική κοινότητα μέσω της ανακύκλωσης κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα/φυσικά υλικά (χαρτί/πλαστικά καπάκια από γιαούρτι/cd/καπάκια από ποτηράκια καφέ/κουμπιά/πλαστικά καλαμάκια/κουκουνάρια κ.λ.π.). Στολίσαμε την τάξη μας και τέλος τα πήραμε σπίτι, τα δείξαμε στις οικογένειές μας, με πολύ καμάρι γιατί από άχρηστα που ήταν τους δώσαμε νέα ζωή. Συμμετείχαμε στο στόλισμα και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού, μετά από κάλεσμα του Δήμου Τεμπών δια των εκπροσώπων του. Τα στολίδια έγιναν από τα παιδάκια με υλικά ανακύκλωσης και υλικά της φύσης! Μια υπέροχη δράση που την απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι με μουσική και δρώμενα.;Άλλη μια δραστηριότητα για το σχέδιο δράσης μας. Τις Απόκριες φτιάξαμε χειροποίητες στολές από ανακυκλώσιμα υλικά! Φτιάξαμε στολές κλόουν , παίξαμε όπως τα κλοουνάκια, γελάσαμε, χαρήκαμε, χορέψαμε, κάναμε αστεία και τέλος πήγαμε στο σπίτι ντυμένοι με τις στολές αυτές μεταφέροντας τα ανάλογα μηνύματα στην οικογένειά μας.Μαζεύουμε επίσης πλαστικά καπάκια για μια άλλη χρονιά για να συμβάλλουμε κι εμείς στη δράση του Δήμου μας, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Στις 22 Απριλίου ημέρα της Γης, φτιάξαμε αφίσα τη γη μας και της χαρίσαμε  μπλε κάδους για να κάνουν όλοι ανακύκλωση ώστε να την προστατέψουμε! Η αφίσα αυτή θα εκτυπωθεί και αντίτυπα θα μοιραστούν από τα παιδιά στην τοπική κοινωνία προς ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης! Η δράση συνεχίζεται και με άλλες δραστηριότητες γιατί η μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος δεν σταματά ποτέ!


Αποτελέσματα / επίδραση

Η Δράση συνεχίζεται και με άλλες  δραστηριότητες...Όλες οι επι μέρους δράσεις ανεβαίνουν και στα site του σχολείου.Οι γονείς και η τοπική κοινωνία ενημερώθηκαν για τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση και οτι αυτή είναι απαραίτητη για ένα βιώσιμο περιβάλλον. https://blogs.sch.gr/nipmakrychlar/2023/04/25/22-aprilioy-giortazei-i-gi-mas/



Συνεργασίες

Με φορείς της τοπικής κοινότητας, γονείς.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ροδόπη Γιαννακάκη, Αθηνά Ζιώγα

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΌΛες οι σχετικές δραστηριότητες ανεβαίνουν στα site του σχολείου μας . Ενημέρωση γονιών και τοπικής κοινωνίας με σχετικές αφίσες  και από κοινού δράσεις. https://blogs.sch.gr/nipmakrychlar/2023/04/25/22-aprilioy-giortazei-i-gi-mas/


Στόχος δράσης

Βελτίωση σχέσεων και άνοιγμα του σχολείου κυρίως μέσω του σχεδίου δράσης της θεματικής για την ανακύκλωση στην τοπική κοινότητα. Μεγαλύτερη εξωστρέφεια με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην κοινότητα ώστε να διαχέονται οι καλές πρακτικές που υιοθετούνται από τη μαθητική κοινότητα.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, τοπική κοινωνία.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 5



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας