menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Προστάτεψε το δάσος – είναι πηγή ζωής

Προστάτεψε το δάσος – είναι πηγή ζωής
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ

Το νηπιαγωγείο μας ανήκει στο Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων, έχει 3 εκπαιδευτικούς που λειτουργούν τα κλασικό, ολοήμερο και εισαγωγικό στην αγγλική γλώσσα τμήματα.


Διευθυντής Σχολείου

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΥΤΑΡΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων από τον θεματικό κύκλο «Φροντίζω το περιβάλλον» με τίτλο «Προστάτεψε το δάσος – είναι πηγή ζωής», το οποίο υλοποιείται ως Πρόγραμμα e-twinning.

Το δάσος είναι ένα οικοσύστημα που παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας  καθώς αποτελεί βιότοπο για πάρα πολλούς οργανισμούς, διατηρεί και προβάλλει τη βιοποικιλότητα. Είναι ένα αγαθό με ανυπολόγιστη αξία για τη ζωή και τον άνθρωπο,  πηγή υγείας, χαράς και ομορφιάς. Τα δάση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, ξηρασίες, κατολισθήσεις και άλλα ακραία φαινόμενα. Επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, τα δάση μετριάζουν την κλιματική αλλαγή μέσω δέσμευσης άνθρακα, συμβάλλουν στην ισορροπία οξυγόνου, διοξειδίου του άνθρακα και υγρασίας στον αέρα.

Είναι σημαντικό λοιπόν τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες, να αναπτύξουν έναν υψηλό βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Είναι απαραίτητο όλοι μας να επιτύχουμε αλλαγή συμπεριφοράς σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής.

Αναλύσαμε λοιπόν και συζητήσαμε με τα παιδιά τις έννοιες «Δάσος» και «Οικοσύστημα», μιλήσαμε για τα οφέλη του δάσους  (οξυγόνο, καθαρό περιβάλλον, ξυλεία, φρούτα, καρπούς, φάρμακα, σπίτι για τα ζωάκια κ.λπ.), επισκεφτήκαμε το δασάκι που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο μας, εντοπίσαμε  στο χάρτη δάση στην Ελλάδα, πληροφορηθήκαμε  για τα ζώα του δάσους που απειλούνται με εξαφάνιση, διαβάσαμε παραμύθια, ακούσαμε τραγούδια, φτιάξαμε τα δικά μας τραγούδια, τους δικούς μας γρίφους, παιχνίδια, αινίγματα και  αποφασίσαμε να φτιάξουμε όλοι μαζί μία μακέτα από ανακυκλώσιμα υλικά.

         Ευχή όλων τα μηνύματα που έγραψαν στις πινακίδες τα δικά μας παιδιά να ταξιδέψουν και να φτάσουν στις καρδιές όλων των ανθρώπων.


Στόχος δράσης

Η αφύπνιση, η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς των μαθητών απέναντι στο περιβάλλον και συγκεκριμένα το δασικό οικοσύστημα. Επίσης, να αντιληφθούν τα παιδιά ότι γνωρίζοντας την αξία της ύπαρξης και διατήρησης του φυσικού πλούτου, βελτιώνουν και τις δικές τους συνθήκες διαβίωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας