menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Ελεώνα

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Προστάτεψε το δάσος - Είναι πηγή ζωής

Προστάτεψε το δάσος - Είναι πηγή ζωής
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Ελεώνα

Το Νηπιαγωγείο, βρίσκεται στον Ελεώνα που απέχει 15χλμ από την Θήβα. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σχολείο με χαρούμενους μαθητές/τριες, ένα σχολείο που οι μαθητές/τριες να αγαπούν τη μάθηση, ένα σχολείο που να τους χωράει όλους , χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προϋποθέσεις, ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία!!! Κάθε σχολική χρονιά υλοποιούνται προγράμματα E-twinning ενώ παράλληλα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Αειφόρο Σχολείο. Υπάρχει άριστη και συνεχής συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με τοπικούς φορείς (Δήμος, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Μουσείο).Τα μηνύματά μας διαχέονται μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου.


Διευθυντής Σχολείου

Δαμηλάκου Αικατερίνη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Βασικός σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και συγκεκριμένα στο δασικό οικοσύστημα. Τα δάση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, ξηρασίες, κατολισθήσεις και άλλα ακραία γεγονότα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα δάση μετριάζουν την κλιματική αλλαγή μέσω δέσμευσης άνθρακα, συμβάλλουν στην ισορροπία οξυγόνου, διοξειδίου του άνθρακα και υγρασίας στον αέρα.

Οι επιμέρους στόχοι της δράσης είναι: η ανάδειξη των σχέσεων και αλληλεπιδράσεων φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές το ρόλο του ανθρώπου στην καταστροφή αλλά και στην διατήρηση και την προστασία του δάσους, να αποκτήσουν στάσεις και δεξιότητες για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από εικαστικές δραστηριότητες και δραματοποίηση, να παράγουν προφορικό λόγο σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας, να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους, να αναπτύξουν μέσα σε κλίμα αποδοχής και σεβασμού τη συνεργατικότητά τους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Εξέχουσα θέση στους φυσικούς θησαυρούς της Θήβας έχει το Δάσος του Μοσχοποδίου. Μια μεγάλη έκταση πρασίνου που απλώνεται δίπλα στη Θήβα. Παρέχει στους κατοίκους και φυσικά στους επισκέπτες τις ευκαιρίες για περιβαλλοντική αγωγή, για ποιοτική αναψυχή και άθληση. Έχοντας τα παιδιά κοινές εμπειρίες από περιπάτους στο όμορφο δάσος του Μοσχοποδίου, αποφασίζουν να κατασκευάσουν μια μακέτα. Η μακέτα κατασκευάζεται από ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια δίνουν φωνή στα δέντρα, τα λουλούδια αλλά και στα ζωάκια του δάσους. Ελπίζουμε η φωνή  αυτή των παιδιών να ταξιδέψει μέσα από τοίχους και κλειστά παράθυρα, να σκεπάσει τις μηχανές των εργοστασίων και τον θόρυβο των πόλεων. Η φωνή τους να περάσει στις καρδιές των μεγάλων και να τις ζεστάνει, όπως ο ήλιος ζεσταίνει τη γη. Κι όλα να αλλάξουν…..

Mπορείτε να ακούσετε τις φωνές των παιδιών στο παρακάτω βίντεο

https://youtu.be/4pB-DrnIVVQ

 

Η δράση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων από τον θεματικό κύκλο «Φροντίζω το περιβάλλον» με τίτλο «Προστάτεψε το δάσος – είναι πηγή ζωής», το οποίο υλοποιείται ως Πρόγραμμα Ε-twinning.


Στόχος δράσης

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και συγκεκριμένα στο δασικό οικοσύστημα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας