menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Προστασία, αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός σχολικών χώρων

Προστασία, αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός σχολικών χώρων
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

 

Προστασία, αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός σχολικών χώρων

       Ο χώρος του σχολείου όπου συμβιώνουν καθημερινά μαθητές διαφόρων ηλικιών με διαφορετικά ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες αποτελεί χώρο παροχής γνώσης και αγωγής, χώρο απόκτησης και καλλιέργειας δεξιοτήτων, χώρο κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας, χώρο διεξαγωγής παιχνιδιού και υλοποίησης εκδηλώσεων, ένα εργαστήριο προετοιμασίας για τη ζωή. Η ανάπτυξη λοιπόν ενός σχεδίου δράσης που  δεν βλέπει το περιβάλλον του σχολείου  ως ένα άψυχο οικοδόμημα, αλλά ως έναν χώρο που δημιουργήθηκε με σκοπό να περιβάλει και να υποστηρίξει τις διαδικασίες αγωγής των μαθητών και συνεπώς το πολύπλοκο και πολυεπίπεδο έργο των διδασκόντων κρίνεται απαραίτητη.

 

Σκοπός του σχεδίου δράσης είναι η βελτίωση, η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των χώρων και υποδομών του σχολείου, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό και  υποστηρικτικό των παιδαγωγικών διαδικασιών και των διαδικασιών μάθησης.

 

Ειδικοί στόχοι του σχεδίου δράσης
● Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σε ό,τι αφορά  τη σημασία του χώρου για τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες.
● Βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής των βοηθητικών χώρων και του προαυλίου.

  • Αξιοποίηση του εξοπλισμού και της οργάνωσης του σχολικού χώρου.
    ● Απόκτηση πράσινης συνείδησης και διαμόρφωση και εξωραϊσμός του προαυλίου μέσα απ’ αυτή.
  • Διαμόρφωση ευχάριστου χώρου και η αξιοποίησή του ως δυναμικό περιβάλλον για κοινωνική ανάπτυξη, για αισθητική αγωγή και για εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 


Στόχος δράσης

Σκοπός του σχεδίου δράσης είναι η βελτίωση, η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των χώρων και υποδομών του σχολείου, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό και υποστηρικτικό των παιδαγωγικών διαδικασιών και των διαδικασιών μάθησης.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 9



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας