menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ! ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΟΜΗΛΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ! ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΟΜΗΛΙΚΩΝ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού βρίσκεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ανήκει στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.


Διευθυντής Σχολείου

ΖΗΣΗΣ ΖΗΣΑΚΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

 Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με την ενεργητική συμμετοχή και δράση των παιδιών (με ατομικές και ομαδικές εργασίες ) επιδιώκουμε να προωθήσουμε την ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ- ΤΗ ΦΙΛΙΑ. Επιδιώκουμε να θέσουμε τις βάσεις για ένα ειρηνικό , δημιουργικό,πλουραλιστικό, συμπεριληπτικό και δημοκρατικό σχολείο, το σχολείο του 21ου αιώνα. Συστήσαμε-συγκροτήσαμε , μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση, ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ. Σκοπεύουμε να επεμβαίνουμε με ευγενικό τρόπο και καλόβουλη διάθεση (όπου είναι δυνατόν) για να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε τα σημεία τριβής και έντασης μεταξύ των παιδιών....με απώτερο στόχο και επιδίωξη, την εξάλειψη της βίας και του εκφοβισμού. Μία ομάδα παιδιών-μελών του προγράμματος, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, προσπαθούν μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση, να εξομαλύνουν τις αντιθέσεις μεταξύ των συμμαθητών και συμμαθητριών τους, να δώσουν λύσεις σε αντιπαράθεσεις με δημοκρατικό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στις δύο πλευρές που ¨αντιδικούν¨, να εκθέσουν τις απόψεις τους και τη δική τους πιθανή εκδοχή για το λόγο της σύγκρουσης τους και να επιζητήσουν ,μία ειρηνική και συμφιλιωτική λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Η επίλυση των διαφορών και συγκρούσεων είναι επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα, για τη δημιουργία ειρηνικού και φιλικού κλίματος στο σχολείο.


Αποτελέσματα / επίδραση

Επιδιώκουμε και ελπίζουμε με τη δράση μας και την διάχυση των αποτελεσμάτων  της  στη σχολική κοινότητα, να ευαισθητοποιήσουμε, να κινητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τα παιδιά αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση , τον περιορισμό της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού καθώς και την βελτίωση της σχολικής - εκπαιδευτικής διαδικασίας και καθημερινότητας. 



Συνεργασίες

Ένταξη στο τοπικό θεματικό δίκτυο της ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη σχολική διαμεσολάβηση, συνεργασία όλων των παιδιών του σχολείου, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Συνεργασία με άλλα σχολεία που προωθούν αντίστοιχες πρακτικές και δράσεις, με το Χαμόγελο του Παιδιού, την ΜΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ και άλλους οργανισμούς.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ/ΜΑΡΑΓΚΟΖΗ ΕΙΡΗΝΗ

Στόχος δράσης

Προώθηση δράσεων και εκδηλώσεων με βασικό στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού και την κινητοποίηση και συμμετοχή στη δράση μας, όλων των εμπλεκομένων φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Χρόνος δράσης

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 -ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας