menu

Σύνδεση | Εγγραφή

8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Press Delete to CyberBullying

Press Delete to CyberBullying
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Το σχολείο μας είναι 12θέσιο, ανήκει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α΄Αθήνας και βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αριθμεί 245 μαθητές και 25 εκπαιδευτικούς.


Διευθυντής Σχολείου

Ιωάννης Μακρής

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής και Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές του τμήματος ΣΤ2 δημιούργησαν ένα βίντεο θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ψυχοσυναισθηματικής εξέλιξης του θύματος.

Οι μαθητές συμμετείχαν στην προετοιμασία του σεναρίου, στη διανομή ρόλων,  στο γύρισμα των σκηνών, στη χρήση ειδικών εφέ και στο τελικό μοντάζ με το web 2.0 εργαλείο Kapwing. Τα δικαιώματα των 2 ηχητικών κομματιών, που επέλεξαν οι μαθητές, αγοράστηκαν από το σχολείο. 

Πρόκειται για την ιστορία ενός μαθητή της ΣΤ τάξης που δέχεται διαδικτυακό bullying μεσω Instagram από τους συμμαθητές του λόγω των άριστων επιδόσεων του και της μοναχικής συμπεριφοράς του. Οι υπόλοιποι συμμαθητές στέκονται αδιάφοροι μπροστά σε ότι περνά το θύμα εκτός από ένα κορίτσι, που οργίζεται με τους θύτες και συμπαραστέκεται στον συμμαθητή της. Τον συμβουλεύει να «διαγράψει» ότι τον στενοχωρεί και να αποδείξει σε όλους τι πραγματικά αξίζει. Βοηθώντας, λοιπόν, έναν από τους θύτες του στο μάθημα της Πληροφορικής, γίνεται αποδεκτός και όλη η τάξη ενώνεται και υψώνει τη γροθιά της στον διαδικτυακό εκφοβισμό!


Στόχος δράσης

Στόχοι της δραστηριότητας αυτής ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με νέα τεχνολογικά εργαλεία και εκπαιδευτικές εφαρμογές και να διδαχθούν τη διαδικασία κατασκευής ενός βίντεο βήμα-βήμα (συγγραφή σεναρίου, διανομή ρόλων, γύρισμα σκηνών, ειδικά εφέ, επιλογή ήχου και τελικό μοντάρισμα). Επιπρόσθετα, να γίνουν ενεργοί συμμέτοχοι στην μαθησιακή διαδικασία μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να κινητοποιηθούν και το σημαντικότερο να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού και στο δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ειρηνικό και χωρίς αποκλεισμούς σχολικό περιβάλλον και κατ΄επέκταση σε μία κοινωνία με πρόσβαση στη δικαιοσύνη (Στόχος 16). Τέλος, να ευαισθητοποιήσουν οι ίδιοι με τη σειρά τους την σχολική, την τοπική και την ευρύτερη κοινότητα για την πρόληψη του εκφοβισμού, της κακοποίησης και όλων των μορφών βίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας