menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Presenting small Places around Europe: History, Customs, Culture

Presenting small Places around Europe: History, Customs, Culture
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων

Ολοήμερο 12θεσιο Δημοτικό Σχολείο με Διευρυμένο πρόγραμμα


Διευθυντής Σχολείου

Τσουρούτη Πηνελόπη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ο τίτλος της δράσης μας είναι «Γνωρίζω και παρουσιάζω μικρά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης: Πολιτισμός, Έθιμα και Άνθρωποι». Όσον αφορά το δίκτυο σχολείων εντός Ελλάδας η συνεργασία μας ξεκίνησε με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κυρήκου Ικαρίας με συντονιστές δασκάλους αλλά και εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας.

Η επέκταση του προγράμματος στην ευρωπαϊκή σχολική κοινότητα  eTwinning προχώρησε με την συνεργασία των εταίρων από Ιταλία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το προγραμμα μας εμπλουτίστηκε με οπτικοακουστικό υλικό φτιαγμένο από τους μαθητές για τους μαθητές. Τα e-books που είναι τα παράγωγα αυτής της δράσης είναι κάτι παραπάνω από απλή ανταλλαγή ιδεών και επικοινωνία. Αυτά αποτελούν ένα διαδραστικό «μίνι τουριστικό οδηγό» που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και το σήμερα των τόπων μας μέσω πολυτροπικών κειμένων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ως πολίτες του κόσμου μιλούν και γράφουν ιστορίες για τον τόπο τους ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με αντίστοιχες πληροφορίες για μικρά μέρη στην Ευρώπη.


Αποτελέσματα / επίδραση

Συνεργασίες

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΒΕΛΛΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΓΑΡΙΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΑΛΙΑΡΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ, ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, ΠΙΣΤΙΟΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΑΝΤΙΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΟΥΣΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΠΟΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ARMANSA SPAHIC, VIRGINIA GALLO

Στόχος δράσης

Να εμπλουτίσουν τα παιδιά τις ικανότητες τους σε διαφορετικά κειμενικά είδη του γραπτού λόγου στα ελληνικά κ τα αγγλικά. Nα γνωρίσουν τα παιδιά έθιμα και παραδόσεις ανθρώπων από άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου. Να αναπτύξουν πολιτισμική και διαπολιτισμική/πολυπολιτισμική συνείδηση. Nα δημιουργήσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας με μαθητές/ -τριες άλλων σχολείων με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, του αισθήματος του ανήκειν σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της συνεργατικότητας. Όλα αυτά στο πλαισιο των soft skills (συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα, συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών) τα οποία πλέον έχουν εισαχθεί ως ικανότητες που διδάσκονται και στο αναλυτικό πρόγραμμα. Να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη χρήση της τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς (ψηφιακός γραμματισμός).

Χρόνος δράσης

Οκτωβριος 2022-Μάρτιος 2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας