menu

Σύνδεση | Εγγραφή

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» @ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΒΙΩΣΙΜΗ  ΠΟΛΗ» @ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ  ΥΛΙΚΩΝ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Δημόσιο Ημερήσιο Γυμνάσιο Διεύθυνση: Χείρωνος 53-Επτά Πλατανίων Βόλος, 38333, Νομός Μαγνησίας Τηλέφωνο: 24210-46390 Η σχολική μονάδα του 7ου Γυμνασίου Βόλου στεγάζεται σε νεόδμητο κτιριακό συγκρότημα από το 1989 στον πραύλιο χώρο του παλιού εργοστασίου Μουρτζούκος-Λεβιάθαν. Το σχολείο μας φιλοξενεί 305 μαθητές με επιτελείο 51 καθηγητών όλων των ειδικοτήτων. Λειτουργούν 13 τμήματα με ταυτόχρονη διδασκαλία τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης.Διαθέτει εργαστηριακές αίθουσες θετικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.


Διευθυντής Σχολείου

ΦΑΣΟΥΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο  7ο Γυμνάσιο Βόλου κατά το σχολικό έτος 2022-23 πραγματοποιήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα  «Πράσινοι χώροι σε μια βιώσιμη πόλη» με 27 μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης.

Η περιβαλλοντική ομάδα ασχολήθηκε με τρεις άξονες :

  1. τη συγκέντρωση στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με οργάνωση δράσεων, παρουσίαση ανατροφοδότηση του θέματος και μικρές κατασκευές.
  2. την επίσκεψη σε ΚΠΕ Μακρινίτσας και στην Καρδίτσα σε συνεργασία με το ΚΠΕ Μουζακίου για αντίστοιχο θέμα,
  3. την εκπόνηση εργασιών του θέματος στην αυλή του σχολείου μας τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2023.

Αποτελέσματα / επίδραση

Με το σύνολο των δραστηριοτήτων εκτιμούμε ότι κινητοποιήθηκαν στη συλλογή ειδικών γνώσεων γύρω από το θέμα των φυτών στα πάρκα  της πόλης, καθώς και ευαισθητοποιήθηκαν  ως προς τη συμπεριφορά του κάτοικου γενικότερα της πόλης, την ανάληψη ευθύνης για τη βελτίωση του περιβάλλοντος από τη σκοπιά των πράσινων χώρων.  



Συνεργασίες

Οι υποομάδες μαζεύονταν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή την 7η ώρα, διότι  όλο το σχολείο σχολούσε την 6η ώρα, και παρουσίαζαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους , είτε με φωτογραφίες δικές τους είτε με αντίστοιχα θέματα από το διαδίκτυο. Η κάθε υποομάδα ερεύνησε και φωτογράφησε το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκε,   κατά τη διάρκεια των σχολικών περιπάτων, ή περιδιαβαίνοντας τη γειτονιά τους.   Κατασκευάσαμε κολάζ με χρωματιστά χαρτόνια τοποθετώντας ενδημικά φυτά και λουλούδια από τους δρόμους και τα πάρκα της γειτονιάς, και την ονομασία τους.  Κατασκευάσαμε επίσης ένα κολάζ  με  αναπαράσταση των δύο χειμάρρων της πόλης. Για την πλουραλιστική εμπέδωση του θέματος επισκεφθήκαμε με μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη το ΚΠΕ Μουζακίου στην Καρδίτσα, με το οποίο έχουμε συνδεθεί σε δίκτυο με άλλα σχολεία που ασχολήθηκαν με αντίστοιχα θέματα. Οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ,  μας ξενάγησαν στον κήπο τους με  τα είδη πολλών θάμνων και δένδρων.  Περπατήσαμε ακόμη στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Καρδίτσας με το πλούσιο πάρκο του Παυσίλυπου  και τον κεντρικό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΟΡΙΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΥΡΙΚΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Στόχος δράσης

Να κατανοήσουν οι μαθητές την προστασία του περιβάλλοντος και την σημασία της ανακύκλωσης

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

ΟΛΟΙ

Χρόνος δράσης

ΒΟΛΟΣ

Τόπος Δράσης

ΒΟΛΟΣ

Δίκτυο

ΚΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας