menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΄Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

«Το ποτάμι στη γειτονιά του σχολείου»

«Το ποτάμι στη γειτονιά του σχολείου»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΄Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ

Το Νηπιαγωγείο μας https://otiagapo.gr/paidikos-stahmos/ βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή του Δήμου Κέρκυρας. Πρόκειται για ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στο οποίο λειτουργούν δύο τμήματα Βασικού Προγράμματος, Ολοήμερο, στα οποία φέτος φοιτούν 32 νήπια και στελεχώνεται από 2 Εκπαιδευτικούς . Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε καινοτόμα προγράμματα, πολιτιστικά https://otiagapo.gr/eleutheroi-vivlia/ , περιβαλλοντικά https://otiagapo.gr/kafe-arkouda/ , https://otiagapo.gr/world-environment-day2019/ , https://otiagapo.gr/daytrip-afionas-portotimoni/ αγωγής υγείας https://otiagapo.gr/diatrofiki-piramida/ , συμμετέχουμε σε διάφορους μαθητικούς διαγωνισμούς ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου όπως: ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου . Σε πολλές εκπαιδευτικές δράσεις όπως: συμμετοχή του “ό,τι αγαπώ” στις εορταστικές εκδηλώσεις του ‘Πάμε Λιμάνι’ ενώ εφαρμόζουμε πρακτικές https://otiagapo.gr/pinakothiki-fthinoporo/ που έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Καν’ το ν’ ακουστεί 2020”. https://otiagapo.gr/proto-vraveio/ https://www.youtube.com/watch?v=XjH6RHWh9p0 όπου το σχολείο μας πήρε τη πρώτη θέση με το τραγούδι: «Φιλί ζωής» από το πρόγραμμα για την ανακύκλωση.


Διευθυντής Σχολείου

Λυδία Χειμαριού

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ένα Πρόγραμμα Βιωματικών, Διαδραστικών Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  με εκπαιδευτική προσέγγιση STEM. Αξιοποιώντας το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της γειτονιάς του σχολείου, την περιέργεια και το εσωτερικό κίνητρο που διαθέτουν τα παιδιά για τη διερεύνηση του κόσμου που τα περιβάλλει, επιχειρήσαμε να εξερευνήσουμε την γειτονιά του ποταμού και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της.  Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις μέσα από Προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  από την προσχολική κιόλας ηλικία, βοηθάνε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σχέση ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, την ευαισθητοποίηση τους για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό ώστε να δραστηριοποιηθούν και να συμβάλλουν στην γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα από ένα καθαρό περιβάλλον.  


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα αποτελέσματα του προγράμματος κρίθηκαν πολύ ικανοποιητικά καθώς μέσα από την ευαισθητοποίηση και την  εμπλοκή ολόκληρης της σχολικής κοινότητας από το blog του σχολείου https://otiagapo.gr/potami/ και τη συνεργασία με τους γονείς του σχολείου που μοιράστηκαν προσωπικά αρχεία και εμπειρίες  μαζί μας, αναδείχθηκε η αξία και η συνεισφορά του ποταμού στην ζωή της γειτονιάς και των πολιτών της. Κρίθηκαν θετικά, η έντονη επιθυμία παιδιών και γονέων να απολαύσουν τις χαρές του ποταμού και να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων και στην  υιοθέτηση επιθυμητών στάσεων, που σχετίζονται με τη διαφύλαξη του φυσικού πόρου και την προώθηση καλών πρακτικών των νηπίων αλλά και των οικογενειών τους που αφορούν τη σωματική και ψυχική υγεία.Συνεργασίες

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «ό,τι αγαπώ»


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Διαμαντίνα Μπάρδη, Βιβή Χατζή

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Το Blog του σχολείου https://otiagapo.gr/potami/ 

Εκθεση ζωγραφικής με θέμα "Το ποτάμι της γειτονιάς του σχολείου".


Στόχος δράσης

Η αναζήτηση και η υιοθέτηση δραστηριοτήτων βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον που αφενός συμβάλλουν στη καλή ψυχική και σωματική υγεία (να χαρούν και να απολαύσουν τις ομορφιές του ποταμού και τις ευρύτερης περιοχής), αφετέρου ευαισθητοποιηούν τα παιδιά, τους πολίτες γύρω από τα προβλήματα του ποταμού με φυσικό, διαδραστικό τρόπο.

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2020- Απρίλιος 2021

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας