menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου - Λασιθίου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ποίηση και σχολείο

Ποίηση και σχολείο
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου - Λασιθίου

To σχολείο μας ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Λασιθίου, είναι το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, ένα σχολείο με ιστορία 27 χρόνων, στον Άγιο Νικόλαο, μια μικρή τουριστική πόλη στα ανατολικά της Κρήτης. Οι μαθητές μας διδάσκονται δυο ξένες γλώσσ


Διευθυντής Σχολείου

Μαρίνα Τουτουδάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της ποίησης το σχολείο μας γιόρτασε με μια ιδιαίτερη  εκδήλωση, αποτελούμενη από 2 μέρη: 

Στο πρώτο μέρος μαθητές διάβασαν ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών, ενώ η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου απέδωσαν μελοποιημένη ποίηση.

Στο δεύτερο μέρος, σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου και στο πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου μας για συμπερίληψη και αλληλοαποδοχή, συνομιλήσαμε διαδικτυακά με τη μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου. Η μεγάλη ερμηνεύτρια άκουσε τις ερωτήσεις των παιδιών και απάντησε σε όλες με την ευγένεια και τη γλυκύτητα  που τη διακρίνουν. Μίλησε για τη σημασία της ποίησης και της μουσικής στη δική της ζωή και άκουσε με συγκίνηση τη χορωδία των 2 σχολείων να ερμηνεύει ένα από τα  πιο όμορφα τραγούδια της, το Μαγισσάκι. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Η επαφή των παιδιών με σπουδαία ποιήματα και με ποιοτική μουσική, η συνομιλία με μια τόσο σπουδαία ερμηνεύτρια καθώς και η σύμπραξη με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ δημιούργησε μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση σε όλους μας και βοήθησε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν το ρόλο της ποίησης στη ζωή μας, τον τρόπο που μπορούμε να την προσεγγίσουμε αλλά και την αξία της συνεργασίας και της αλληλοαποδοχής



Συνεργασίες

Η προετοιμασία και η υλοποίηση της δράσης έγινε σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου Λασιθίου.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παπαδάκη Ιωάννα, Γιανναδάκη Ευγενία- Σοφία, Τουτουδάκη Μαρίνα, Φουρνιώτης Δημήτριος

Στόχος δράσης

Εξοικείωση των μαθητών με την ποίηση / Συμπερίληψη και αλληλοαποδοχή.

Χρόνος δράσης

Τρίτη 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της ποίησης / Προετοιμασία: Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας