menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Αγχιάλου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Το ποδήλατο χρησιμοποιώ τον πλανήτη αγαπώ!!

Το ποδήλατο χρησιμοποιώ τον πλανήτη αγαπώ!!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Παγκόσμια ημέρα δράσης για την κλιματική αλλαγή και το νηπιαγωγείο Αγχιάλου συμμετέχει στη μεγαλύτερη σκυταλοδρομία η οποία ξεκινά από τη Γλασκώβη και καταλήγει στην Αίγυπτυ Οι μαθητές / τριες ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την κλιματική αλλαγή, την υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Αναζήτησαν λύσεις και αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες της COP 27. Σύνθημά τους :" Το ποδήλατο χρησιμοποιώ... τον πλανήτη αγαπώ¨ Έθεσαν πρώτα τον εασυτό τους ως προυπόθεση για την αλλαγή και στη συνέχεια κοινοποίησαν το μήνυμα  στην τοπική κοινότητα και οργάνωσαν σκυταλοδρομία. Έγραψαν συνθήματα σε ταμπέλες από ανακυκλώσιμα χαρτόκουτα , δημιούργησαν πλακάτ,  σχεδίασαν τη δική τους σκυτάλη εμπνευσμένη από τη φύση και την κυκλική οικονομία, ετοίμασαν πανό με το λογότυπο της δράσης και οργάνωσαν μια πρωτότυπη σκυταλοδρομία με ποδήλατα!!Ενεργοποίησαν όλη την τοπική κοινότητα. Στο πλευρό τους παππούδες, γιαγιάδες, γονείς που τα συνόδευσαν στη διαδρομή.  Επίσης ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλκηδόνος Έδωσαν το παρόν και υποστήριξαν τη δράση.


Αποτελέσματα / επίδραση

 Η δράση είχε βιωματικό και συμμετοχικό χαρακτήρα και εκπαίδευσε τους μαθητές με όραμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ξέφυγε από τους τέσσερις τοίχους της τάξης και έγινε όχημα σύνδεσης του νηπιαγωγείου με την τοπική κοινωνία και την πραγματική ζωή, Βασίστηκε στην επικοινωνία, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και την δημιουργικότητα με έμφαση στη συμμετοχικότητα. Οι μαθητές / τριες ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεργάστηκαν, αλληλεπίδρασαν και κινητοποίησαν ολόκληρη την τοπική κοινότητα για την υιοθέτηση  μιας φιλικότερης συμπεριφοράς προς τον πλανήτη. Η δράση αποτέλεσε εξαιρετικό βήμα αφύπνισης περιβαλλοντικής συνείδησης  και κατανόησης όλων πως η προστασία του πλανήτη αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός!!



Συνεργασίες

Συνεργασία με γονείς, συγγενείς μαθητών , πρόεδρο της τοπικής κοινότητας , Αντιδήμαρχο πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας  Δήμου Χαλκηδόνος. Υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής θεσσαλονίκης.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τριανταφύλλη Αγάθη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Οργάνωση σκυτοδρομίας με ποδήλατα σε κεντρικό σημείο της τοπικής κοινότητας  με ταινίες οριοθέτησης διαδρομής , πινακίδες με τα ονόματα των παιδιιών ώστε να γνωρίζουν το ακριβές σημείο εκκίνησής τους, ενημέρωση εμπλεκομένων μερών και τοπικής κοινωνίας, δημιουργία βίντεο και προβολή της δράσης στην ιστοσελίδα του σχολείου . Τοποθέτηση πλακάτ και σκυτάλης στον αύλειο χώρο του σχολείου.


Στόχος δράσης

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί η προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω της ενημέρωσης των μαθητών αρχικά και της τοπικής κοινωνίας στη συνέχεια ,προκειμένου να υιοθετήσουν συμπεριφορές βιώσιμης ανάπτυξης.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς , τοπική κοινότητα και Δήμο.

Χρόνος δράσης

Νοέμβριος του 2022

Τόπος Δράσης

Αγχίαλος Θεσσαλονίκης.

Δίκτυο

- Globalschoolsactionday - ΕΕΠΦ  -  Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης: "Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο."  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας