menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Planning safer cities

Planning safer cities
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η εργασία αφορά τη δημιουργία διαφορετικών οπτικοποιημένων μορφών πηγών ενημέρωσης για το ζήτημα της αστικής ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, φτιάξαμε δύο infographic με τη βοήθεια της πλατφόρμας https://piktochart.com/ όπου καταγράψαμε τις προτάσεις μας.

Επιπλέον, οι μαθητές κατέγραψαν σε βίντεο τη διαδρομή τους προς το σχολείο ώστε να αποτυπώσουν προβλήματα αστικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η επεξεργασία του βίντεο έγινε με μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού filmora.

Φτιάχτηκαν 2 πίνακες ζωγραφικής που δείχνουν πώς οραματίζονται οι μαθητές μια ασφαλή πόλη.

Τέλος, οι μαθητές μας οραματίστηκαν και δημιούργησαν  ένα κινούμενο σχέδιο με θέμα «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πεζοί στην πόλη των Γιαννιτσών». Το animation δημιουργήθηκε με το λογισμικό Krita. Το Krita είναι μία ψηφιακή σουίτα σχεδίων και απεικόνισης. Η δημιουργία μιας ταινίας animation είναι μια σύνθετη διαδικασία όπου συνδυάζονται ποικίλες δεξιότητες. Έτσι βοηθάει τους μαθητές να εμπλακούν σε μια δημιουργική διαδικασία μάθησης και στην επίλυση προβλημάτων ενεργοποιώντας ποικίλες πλευρές της νοημοσύνης τους.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές μας πήραν μέρος σε δραστηριότητες που τους οδήγησαν να  αναπτύξουν ικανότητες αποτελεσματικής αναζήτησης πηγών, αυτορρύθμισης κατά την πλοήγηση, αξιολόγησης και αποτελεσματικής διαχείρισης των πληροφοριών με στόχο την επίλυση προβλημάτων. Αφετέρου  εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, αντάλλαξαν επιχειρήματα, διαμόρφωσαν απόψεις και οικοδόμησαν νέες και φυσικά μπόρεσαν να εκφράσουν την δημιουργικότητας τους.   



Συνεργασίες

Η δράση ήταν μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact του Δήμου Πέλλας. Στο πρόγραμμα εκτός από το δικό μας σχολείο συμμετείχε άλλο ένα Γυμνάσιο και τα 3 Γενικά και τα 2 Επαγγελματικά Λύκεια της πόλης μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δέσποινα Αναργυρίδου, Ιωάννα Αντωναρίδου, Θεόδωρος Αργυρόπουλος, Θωμάς Νικέζης, Ελισάβετ Ράχιγκερ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Παρουσίαση από τους μαθητές στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής και στην ανθοέκθεση της πόλης των Γιαννιτσών και Παρουσίαση από τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας μας στην συνάντηση των εταίρων στην Πάρμα.


Στόχος δράσης

Ο στόχος των παραγόμενων έργων ήταν μέσω της ομαδοσυνεργατικής μάθησης να ευαισθητοποιήσουμε τη μαθητική μας κοινότητα αλλά και την κοινότητα της πόλης μας σχετικά με το θέμα της αστικής ασφάλειας.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Τοπική κοινωνία

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος-Απρίλιος

Τόπος Δράσης

Γειτονιές της πόλης μας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 12



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας