menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ ΑΕ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Πίστεψε το! Γίνε κι εσύ η αλλαγή μαζί μας!

Πίστεψε το! Γίνε κι εσύ η αλλαγή μαζί μας!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ ΑΕ

Ρόλος ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οργανισμού είναι για μας να οδηγήσει τα παιδιά «να μάθουν πώς να μαθαίνουν» και πώς να προσαρμόζονται σ’ έναν κόσμο που μεταλλάσσεται ραγδαία, ώστε, διατηρώντας τον ελληνοκεντρικό του χαρακτήρα, να έχει παράλληλα το βλέμμα του στραμμένο στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, για να μπορέσει να εξοπλίσει γνωσιολογικά τον Έλληνα Ευρωπαίο, τον Έλληνα Πολίτη της Οικουμένης. Καλό σχολείο για μας είναι το χαρούμενο σχολείο, το σχολείο στο οποίο τα παιδιά πηγαίνουν με χαρά και επιστρέφουν στο σπίτι με μεγαλύτερη χαρά. Το σχολείο στο οποίο η κάθε μέρα είναι γιορτή, γιορτή γνώσης, γιορτή σχολικής ζωής.


Διευθυντής Σχολείου

ΖΩΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η Μαλάλα μας μιλάει για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιωσιμότητας και το ταξίδι στο μέλλον ξεκινά. Μέσα από δράσεις και συμμετοχές σε διάφορα καινοτόμα  προγράμματα γινόμαστε εξερευνητές των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιωσιμότητας και διαδίδουμε το μήνυμα της αλλαγής!!!

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος αυτού του μαγικού ταξιδιού!

Γίνε και εσύ η αλλαγή μαζί μας!

Συμμετοχή στα ακόλουθα προγράμματα ως μέσο ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης και γνωριμίας των μαθητών με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους.

  • EU CODE WEEK “WE ALL COLLABORATE AND CODE FOR THE PLANET WE LOVE”
  • EUROPEAN WEEK FOR WASTE REDUCTION “REDUCE RECYCLE REUSE”
  • STEM4EQUALITY ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΜΦΥΛΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
  • EUROPEAN SCHOOL RADIO

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ PODCAST
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE
  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ /ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΝ ΟΨΗ COP28
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ

Οι δράσεις μας και τα μηνύματα – podcast για την διάδοση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιωσιμότητας διαδόθηκαν μέσω της επίσημης Ιστοσελίδας του Σχολείου μας, μέσω της ετήσιας σχολικής έντυπης εφημερίδας, από την ηλεκτρονική μας τάξη προς τους κηδεμόνες (e class zois school), μέσα από τις πλατφόρμες των προγραμμάτων που συμμετείχε το Σχολείο μας στις οποίες είναι αναρτημένες οι δράσεις μας και θα χρησιμεύσουν ως εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συναδέλφους και τέλος μέσω των social media, (Facebook, Instagram) και στο κανάλι του Σχολείου youtube .


Αποτελέσματα / επίδραση

Η ανταπόκριση των μαθητών και η συμμετοχή τους ήταν ιδιαιτέρως θετική και ενθουσιώδης. Ανυπομονούσαν για τις δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα στη φύση και για τις δράσεις με την χρήση νέων τεχνολογιών. Η ενεργός συμμετοχή και η διάδοση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιωσιμότητας από τους μαθητές μεταφέρθηκε και στο πλαίσιο καθημερινότητας των παιδιών μέσα στο σπίτι – στην οικογένεια. Οι συζητήσεις με τους γονείς, μάς απέδειξαν ότι οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν και σε περιβάλλοντα έξω από την σχολική κοινότητα (Βιωματικά οικογενειακά προγράμματα για το περιβάλλον, βόλτες στην ύπαιθρο, συμμετοχή σε αναδασώσεις με την οικογένεια, εθελοντικές δράσεις σε οργανωμένες δομές της κοινότητας κα).Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε με τους :

κα Φυλλιώ Νικολούδη Σχολική Σύμβουλο

κα Χριστίνα Παναγοπούλου Καθηγήτρια Αγγλικών

κα Μαριλίζα Ποντικού υπεύθυνη του Children’s Institute of Technology

κα Κατερίνα Λιάπη υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών

κα Γωγώ Λουκαϊδου STEM Educator, Scico

κα Μαρίνα Γιώτη Συγγραφέα Παιδικού Βιβλίου

Ευχαριστίες στους συνεργάτες μας κα Βασιλική Ζώη (Διευθύντρια της Προσχολικής), κα Μάρθα Χονδροκώστα (Γραμματειακή υποστήριξη), κα Κωνσταντίνα Χαλά (Βοηθός Νηπιαγωγού), κα Βάγια Σιδέρη (Βοηθός Νηπιαγωγού) και τους γονείς των μαθητών μας για την υποστήριξη και πολύτιμη συμβολή τους για την πορεία και υλοποίηση του προγράμματος.

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Βινάκου Ιωάννα, Χεϊτζάνογλου Ιωάννα

Στόχος δράσης

Ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης/Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας/Ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης/Συνεργασία/Καινοτομία/Εξοικείωση και ενδυνάμωση των μαθητών/τριών ως προς την κατεύθυνση της χρήσης νέων τεχνολογιών/Ανάπτυξη επαγωγικού τρόπου σκέψης/Ανάπτυξη και ενδυνάμωση δεξιοτήτων ζωής, όπως η επίλυση προβλήματος/Εξοικείωση με την λογική του δοκιμής και του λάθους

Χρόνος δράσης

10/2023-4/2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας