menu

Σύνδεση | Εγγραφή

11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

«Περπατώ-περπατώ στο δάσος παρέα με τα ζώα που αγαπώ & νοιάζομαι»

«Περπατώ-περπατώ στο δάσος παρέα με τα ζώα που αγαπώ & νοιάζομαι»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

Το 11ο Νηπιαγωγείο είναι ένα ολοήμερο σχολείο στο κέντρο των Τρικάλων που φιλοξενεί 31 μαθητές/τριες, τη σχολική χρονιά 2023-2024 λειτουργεί νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοημέρου στο Νηπιαγωγείο μας. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σχολείο με χαρούμενους μαθητές/τριες, ένα σχολείο που οι μαθητές/τριες να αγαπούν τη μάθηση, ένα σχολείο που να τους χωράει όλους , χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προϋποθέσεις, ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που έχει στόχο τη δημιουργία των ενεργών πολιτών ενός καλύτερου αύριο, ενός καλύτερου κόσμου!!!


Διευθυντής Σχολείου

Ρέμου Στυλιανή

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Παρουσίαση της μαθητικής δημιουργίας του τμήματος 2 του 11ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων: Επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο «Περπατώ-περπατώ στο δάσος παρέα με τα ζώα που αγαπώ & νοιάζομαι».

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Γνωρίζουμε τα δάση της χώρας μας» εστιάσαμε στα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο ……απειλούμενα  ζώα της Ελλάδας και πραγματοποιήσαμε ένα σχέδιο εργασίας με τίτλο « Αγαπάμε, φροντίζουμε, προστατεύουμε τα ζώα», είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησαν οι μαθητές/τριες μας ορμώμενοι από την αγάπη & το ενδιαφέρον τους για τα ζώα   κατά την υλοποίηση του σχεδίου εργασίας.

Συνδέσαμε το σχέδιο μαθήματος με τον Παγκόσμιο Στόχο 15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ

Με το σχέδιο εργασίας αυτό καταφέραμε τα παιδιά να γνωρίσουν ένα σημαντικό κομμάτι της άγριας ελληνικής πανίδας, γνώρισαν τα ζώα που απειλούνται , τις οργανώσεις για την προστασία των απειλούμενων ειδών. Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από το θέμα των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, ενημερώθηκαν  για τα αίτια που τα βάζουν σε κίνδυνο και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για την προστασία τους. Συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου Τρικκαίων συμμετέχοντας στο πρόγραμμα  «Αειφόρο Ελατόδασος Περτουλίου» εμπλουτίζοντας περισσότερο τις γνώσεις των μαθητών/τριών μας.

 Γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι είναι βασική ανάγκη και πηγή έμπνευσης για τα παιδιά αυτής της ηλικίας & μέσα απ’το παιχνίδι μαθαίνουν και διδάσκονται ταυτόχρονα, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την επιθυμία των παιδιών & να κατασκευάσουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το οποίο εμπνεύστηκαν & δημιούργησαν οι μικροί μαθητές μας εργαζόμενοι σε ομάδες. Το επιτραπέζιο παιχνίδι ενθουσίασε τους μαθητές/τριες μας, το ευχαριστήθηκαν, το παίζουν, μαθαίνουν μέσα απ’ αυτό & φυσικά νιώθουν πολύ περήφανοι για τη δημιουργία τους!!!!! Ο τίτλος του επιτραπέζιου παιχνιδιού μας είναι: « Περπατώ-περπατώ στο δάσος παρέα με τα ζώα που αγαπώ & νοιάζομαι», παίζεται από ομάδες μαθητών που ρίχνουν το ζάρι & κάνουν ένα περίπατο στο δάσος παρέα με τα ζωάκια, στον περίπατο αυτό κάθε παιδί μιλάει & αφηγείται τις εντυπώσεις του.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί υλοποίησης: Ρέμου Στυλιανή, Παπαθανασίου Βαΐα, Γκερμπεσιώτη Αικατερίνη.


Στόχος δράσης

Να γνωρίσουν τα παιδιά τα ζώα και κυρίως τα ζώα υπό εξαφάνιση. Να οικοδομήσουν μια φιλοζωική και οικολογική στάση απέναντι στη φύση. Να αναπτύξουν ικανότητες που ευνοούν τη συμμετοχή & τη δράση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ζώα ώστε να αποτρέψουμε την εξαφάνιση των απειλούμενων ειδών. Να κατανοήσουν ότι όλοι πρέπει να δράσουμε για τη μείωση των φυσικών οικοτόπων, να αποτρέψουμε την απώλεια της βιοποικιλότητας να καταπολεμήσουμε τη λαθροθηρία ώστε τα ζώα να ζουν να αναπτύσσονται να αναπαράγονται στο φυσικό τους περιβάλλον με ασφάλεια. Να καλλιεργήσουν το σεβασμό απέναντι στο δικαίωμα που έχει κάθε ζωντανός οργανισμός της Γης να ζει σ’ ένα ασφαλές & προστατευμένο περιβάλλον. Να αποκτήσουν θετικές στάσεις & συμπεριφορές απέναντι στα ζώα. Να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας