menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Χωραφακίων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το Περιβάλλον μιλάει...

Το Περιβάλλον μιλάει...
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Χωραφακίων

Νηπιαγωγείο Χωραφακίων


Διευθυντής Σχολείου

Λαμπρινή Παναγιωτοπούλου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Φεβρουάριος, μήνας αφιερωμένος στον κώδικα "Περιβάλλον" για το etwinning έργο μας και εμείς αποφασίσαμε να το προσεγγίσουμε με τη βοήθεια της NASA και της σελίδας Home | NASA Climate Kids. Αντλήσαμε πολύ υλικό από εκεί για τα 4 ζωτικά σημεία της Γης, με στόχο να καταλάβουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γη μας και το περιβάλλον γύρω μας, γιατί... πρέπει να καταλάβεις και να ευαισθητοποιηθείς για να δράσεις! Η δράση μας συμπληρώνεται και από το διαδικτυακό παιχνίδι που φτιάξαμε, το οποίο φαίνεται εδώ.

 

Συζητήσαμε έτσι για την ατμοσφαιρική ρύπανση, την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, το λιώσιμο των πάγων και για την στάθμη της θάλασσας που έχει μια αυξητική τάση. Αυτά τα 4 ζωτικά σημεία έγιναν οι "ήρωες", που κάτι θέλουν να μας πουν... Τα παιδιά δημιουργούν και φωτογραφίζουν τους ήρωες, τους χαρίζουν τις φωνές τους, στη συνέχεια προσθέτουν τα αυτοκόλλητα που τους αρέσουν και είμαστε έτοιμοι να τους ακούσουμε!!! (τα βιντεάκια δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή Chatter Pix).


Στόχος δράσης

Να αναγνωρίσουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να διαταράξει ή να διαφυλάξει την ισορροπία της φύσης και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας