menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το Περιβάλλον μιλάει..

Το Περιβάλλον μιλάει..
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το Αειφόρο Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας είναι ένα ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο με έντονη κοινωνικοπολιτιστική και περιβαλλοντική δράση. Συμμετέχει ενεργά στα διεθνή δίκτυα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ» καθώς και σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις. Έχει αποσπάσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις και βραβεία σε συνεργατικά προγράμματα και διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με τη σημαία eTwinning School. Απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Safer Internet Day (SID2020), ετικέτα Silver eSafety Label από το European Schoolnet για τις πρακτικές και δράσεις σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια καθώς και Gold και Platinum βραβεία στα EDUCATION LEADERS AWARDS (2020,2021,2022). Υπάρχει άριστη και συνεχής συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με τοπικούς φορείς (Δήμος, Δασαρχείο, Λιμενικό, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Μουσεία). Τα μηνύματά μας διαχέονται μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου, τη σελίδας μας στο facebook και τις δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ.


Διευθυντής Σχολείου

Παρασκευή Μιλούλη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αν είχαν φωνή τα στοιχεία του περιβάλλοντος τι θα μας έλεγαν; Τι θα ήθελε να μας πει ένα μπουκάλι πεταμένο στο δρόμο, ένα καμένο δέντρο, η θάλασσα, ένα αδέσποτο ζωάκι κλπ;

Καλέσαμε τα παιδιά να μοιραστούν τις σκέψεις τους, το όραμά τους, τις ανησυχίες τους και την ελπίδα τους και να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό ενός καλύτερου κόσμου και ενός βιώσιμου πλανήτη σήμερα και στο μέλλον.

Το περιβάλλον της Λίμνης μίλησε μέσω των παιδιών. Tα παιδιά φωτογράφισαν (μαζί με τις δασκάλες τους ή τους γονείς τους) διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντός τους και τους έδωσαν φωνή!

Ακούστε τα στο παρακάτω βίντεο:

https://youtu.be/814K8tUGu5Y

Η δράση διεξήχθη στο πλαίσιο δραστηριοτήτων στην ενότητα «Κώδικας περιβάλλον» του eTwinning Ευρωπαϊκού έργου “ART CODE” όπου το σχολείο μας έχει τον ιδρυτικό και συντονιστικό ρόλο.


Στόχος δράσης

• Τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα επιδρά αρνητικά στον πλανήτη και η βιωσιμότητα του είναι ευθύνη όλων. • Να αποκτήσουν στάσεις και δεξιότητες για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και αίσθημα φροντίδας, υπευθυνότητας και προστασίας του φυσικού πλούτου • Να μετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση και εκτέλεση αποφάσεων • Να ενημερωθεί/ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας