menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Pedal Power Day: Embracing European Mobility Week

Pedal Power Day: Embracing European Mobility Week
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού είναι μια από από τις μικρότερες σε μαθητικό δυναμικό σχολικές μονάδες του Νομού Έβρου. Ωστόσο, παρά τις δυσχέρειες που προκύπτουν εξαιτίας του μεθοριακού χαρακτήρα της περιοχής την οποία εξυπηρετεί, οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινότητα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σχολείο να υιοθετεί πολιτικές συνεχούς ποιοτικής αναβάθμισης μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων μαθησιακών πρακτικών, τη συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλες σχολικές μονάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η προσπάθεια αυτή εξυπηρετεί το όραμα του ΓΕ.Λ. Τυχερού για τη δημιουργία μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας που να ανταποκρίνεται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες και προκλήσεις του 21ου αιώνα, θέτοντας τον μαθητή στο επίκεντρο των αλλαγών και σκοπεύοντας στη συνολική βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.


Διευθυντής Σχολείου

ΔΕΛΙΑΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.
Στο πλαίσιο αυτό υλοποίησε στοχευμένες δράσεις, προκειμένου οι μαθητές/τριες και η ευρύτερη σχολική κοινότητα να ανακαλύψουν νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας μέσω των μετακινήσεων, προωθώντας έτσι τη Βιώσιμη Κινητικότητα.
Για τους παραπάνω λόγους, το ΓΕΛ Τυχερού διοργάνωσε τη δράση "Pedal Power Day: Embracing European Mobility Week 2023", εγγράφοντάς την στη σχετική πλατφόρμα, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνθηκαν να επιλέξουν πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης από και μπρος το σχολείο, αξιοποιώντας κατά βάση τα ποδήλατά τους. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν αφίσα, με στόχο την ευρύτερη δυνατή διάχυση της δράσης που ανέλαβαν.
 
Pedal Power Day: Embracing European Mobility Week 2023
Pedal Power Day is an exciting school activity designed to promote sustainable transportation and active lifestyles among students during European Mobility Week. This event encourages students, teachers and school staff to cycle to school, contributing to a healthier environment and fostering a sense of community engagement.

Στόχος δράσης

Υιοθέτηση μιας διαφορετικής κουλτούρας αναφορικά με τον τρόπο μετακίνησης των μαθητών/τριών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας