menu

Σύνδεση | Εγγραφή

11o Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Το Παζλ της Φιλίας

Το Παζλ της Φιλίας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στα πλαίσια των προγραμμάτων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο: "Είμαι εγώ!
Είμαι μοναδικός !!" και "Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο" οι μαθητές/τριες με τη βοήθεια των γονέων ετοίμαζαν κολάζ με φωτογραφίες, πληροφορίες και προσωπικά αντικείμενα και παρουσίαζαν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Στη συνέχεια οι υπόλοιποι μαθητές/τριες έκαναν φιλοφρονήσεις, χρησιμοποιώντας επίθετα όπως χαμογελαστός, καλόκαρδος, ευγενικός, γενναιόδωρος κλπ. Ακολούθησαν η ζωγραφιά της φιλίας, το δέντρο της φιλίας, η αλυσίδα της φιλίας και ολοκληρώνοντας δημιουργήσαμε το παζλ της φιλίας. Το κάθε κομμάτι του παζλ ανήκει σε ένα μαθητή/τρια ή εκπαιδευτικό του σχοελίου. Το ζωγραφίσαμε με τον προσωπικό του μοναδικό τρόπο ο καθένας μας και όλα μαζί στο τέλος τα ενώσαμε και δημιουργήσαμε το ομαδικό παζλ της τάξης μας, το οποίο αποτελείται από το μοναδικό και ξεχωριστό κομμάτι του καθενός.

 
 
 
 
 

Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και κατανόησαν ότι όλοι είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί και ο καθένας μας ξεχωριστά αποτελεί ένα κομμάτι της ομάδας της τάξης και κατ'επέκταση της οικογένειας και τους ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. 



Συνεργασίες

Απαραίτητη η συνεργασία των γονέων


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Θεοχάρη Μαρία Πετροπούλου Μαρία

Στόχος δράσης

Να αναπτύξουν ικανότητες αυτογνωσίας και δεξιότητες ενσυναίσθησης. Να συνειδητοποιήσουν την διαφορετικότητά τους. Να κατανοήσουν ότι είμαστε διαφορετικοί αλλά και μοναδικοί και να μάθουν να σέβονται και να αποδέχονται την ιδιαιτερότητα του άλλου.

Χρόνος δράσης

Νοέμβριος 2022-Φεβρουάριος 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 3

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας